Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    PlayStation 5 Pro: Η πιο προηγμένη κονσόλα με την τεχνολογία της AMD

    Η Sony αποκάλυψε το PlayStation 5 Pro, το οποίο αποτελεί την πιο ισχυρή έκδοση της δημοφιλούς κονσόλας της. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, η Sony ισχυρίζεται ότι το PS5 Pro ξεπερνά κάθε Radeon GPU της AMD που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με αναβαθμισμένες δυνατότητες, ιδιαίτερα στον τομέα του ray tracing, το PS5 Pro υπόσχεται να φέρει μια νέα εμπειρία gaming για τους λάτρεις των παιχνιδιών.

     

    Η νέα κονσόλα διαθέτει 67% περισσότερες μονάδες επεξεργασίας γραφικών από το απλό PS5, υποστηρίζει AI upscaling και χρησιμοποιεί ταχύτερη μνήμη GDDR6. Η Sony δηλώνει ότι οι επιδόσεις του PS5 Pro στο ray tracing είναι 2-3 φορές καλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, κυρίως λόγω των αρχιτεκτονικών βελτιώσεων που προσφέρει το νέο σύστημα. Μάλιστα, η Sony συνεργάστηκε στενά με την AMD για να αναπτύξει την πιο προηγμένη Radeon GPU που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, κάνοντας το PS5 Pro μια πραγματικά μοναδική πρόταση.

     

    Παρά την ισχύ του, το PS5 Pro παραμένει αρχιτεκτονικά συμβατό με το PlayStation 5, κάτι που σημαίνει ότι περιορίζεται από τη χρήση της ίδιας αρχιτεκτονικής Zen 2 στους επεξεργαστές του, παρά το γεγονός ότι η AMD έχει ήδη παρουσιάσει επεξεργαστές με πυρήνες Zen 5. Ωστόσο, αυτό είναι ένα συνειδητό βήμα της Sony, καθώς θέλει να διατηρήσει τη συμβατότητα μεταξύ των δύο κονσολών, αποφεύγοντας πιθανά προβλήματα στην ανάπτυξη παιχνιδιών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: overclock3d.net
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.