Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Steam ενημερώνει τους χρήστες: Αγοράζετε άδεια, όχι το ίδιο το παιχνίδι

      Τα ψηφιακά καταστήματα, όπως το Steam, προειδοποιούν πλέον τους χρήστες ότι αγοράζουν άδεια χρήσης, όχι ιδιοκτησία

    Μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου AB 2426 από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Gavin Newsom, το Steam προσθέτει μια σαφή προειδοποίηση στο καλάθι αγορών, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι αγοράζουν άδεια χρήσης του ψηφιακού περιεχομένου και όχι την πλήρη ιδιοκτησία του. Ο νέος νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ το 2025, απαιτεί από τις ψηφιακές αγορές να διευκρινίζουν ότι οι χρήστες αποκτούν άδεια που μπορεί να λήξει, αντί για αδιαμφισβήτητη ιδιοκτησία.

     

    Η νομοθεσία τέθηκε σε εφαρμογή μετά από περιπτώσεις όπου οι παίκτες έχασαν πρόσβαση σε παιχνίδια που αγόρασαν, όπως όταν η Ubisoft αφαίρεσε το παιχνίδι The Crew από τις βιβλιοθήκες των παικτών λόγω διακοπής των διακομιστών. Το Steam, όπως επιβεβαιώθηκε από το Engadget και το IGN, ενημερώνει πλέον τους χρήστες πριν από την ολοκλήρωση της αγοράς ότι αποκτούν άδεια χρήσης, παραπέμποντάς τους στους όρους της συμφωνίας Steam Subscriber Agreement για λεπτομέρειες.

     

    Παρότι η νομοθεσία είναι από την Καλιφόρνια, το Steam επέκτεινε την προειδοποίηση και σε άλλες περιοχές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση στη συνεχή μετάβαση των καταστημάτων από τα φυσικά μέσα προς τις ψηφιακές αγορές και την ανάγκη για προστασία των καταναλωτών. Ωστόσο, η νέα νομοθεσία δεν εμποδίζει τις εταιρείες να αφαιρούν περιεχόμενο, αλλά απαιτεί να είναι σαφείς ως προς τη φύση των ψηφιακών τους προσφορών πριν την αγορά.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ign.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.