Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το ROMhacking.net κλείνει μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες

      Μεταφράσεις και πηγές hacking παιχνιδιών θα διατηρηθούν στο Internet Archive

    Το ROMhacking.net, ένα από τα πιο γνωστά sites game hacking και μεταφράσεων, κλείνει μετά από σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας. Ο ιστότοπος, ο οποίος αποτέλεσε ανεκτίμητη πηγή για hacks και patches για κλασικά παιχνίδια μετά την κυκλοφορία τους, θα μεταφέρει ολόκληρη τη βάση δεδομένων του στο Internet Archive για συντήρηση, διασφαλίζοντας ότι οι συνεισφορές του δεν θα χαθούν.

     

    Από την ίδρυσή του, το ROMhacking.net παρείχε στους οπαδούς μεταφράσεις για παιχνίδια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ διεθνώς, όπως το "Sailor Moon" του Super Famicom: και το παιχνίδι εικονικών κατοικίδιων ζώων "Neon Genesis Evangelion" του WonderSwan. Επιπλέον, ο ιστότοπος έχει συμβάλει καθοριστικά στην προσφορά διορθώσεων σφαλμάτων και βελτιώσεων για αγαπημένα κλασικά παιχνίδια, όπως η επιδιόρθωση του 2020 για ένα μακροχρόνιο πρόβλημα γραφικών στο "Super Mario 64" που η Nintendo δεν αντιμετώπισε ποτέ. Το Data Crystal wiki του ιστότοπου προσέφερε επίσης έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το χακάρισμα ROM για διάφορες πλατφόρμες.

     

    Σε μια ανάρτηση στο φόρουμ, ο διαχειριστής του ιστότοπου, Nightcrawler, ανακοίνωσε ότι οι υποβολές για ROM hacks έχουν κλείσει και ο ιστότοπος θα παραμείνει σε μορφή μόνο για ανάγνωση. Τα φόρουμ θα παραμείνουν ενεργά, αλλά με την παύση των υποβολών και άλλων λειτουργιών, αναμένεται ότι η κοινότητα θα μεταναστεύσει σε άλλες πλατφόρμες. Ο Nightcrawler ανέφερε διάφορους λόγους για το κλείσιμο, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων για τη διατήρηση του ιστότοπου εν μέσω της ανάπτυξής του, των αυξανόμενων πιέσεων για τα πνευματικά δικαιώματα και της μειωμένης ανάγκης για τον ιστότοπο λόγω του πολλαπλασιασμού άλλων φόρουμ συζητήσεων της κοινότητας και επιλογών αποθήκευσης αρχείων.

     

    Η δήλωση του Nightcrawler υπογράμμισε επίσης τις εσωτερικές συγκρούσεις, κατηγορώντας ορισμένους εθελοντές για δόλιες ενέργειες και απόπειρες ανάληψης των λειτουργιών του ιστότοπου. Αυτή η αφήγηση αμφισβητήθηκε από το μακροχρόνιο μέλος Gideon Zhi, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Nightcrawler αρνήθηκε τη βοήθεια στη διαχείριση του ιστότοπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες για doxxing και απειλές. Παρά τη διαμάχη, το κλείσιμο του ROMhacking.net σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την κοινότητα του ROM hacking και της μετάφρασης από οπαδούς, σηματοδοτώντας τη σημαντική απώλεια ενός σημαντικού πόρου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Corpse Grinder & TI/Nintendo
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.