Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Fortnite επιστρέφει στο iPhone μέσω του Epic Games Store στην Ευρώπη

      Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από το App Store της Apple, το Fortnite επιστρέφει στο iPhone

    Η Epic Games επανέφερε το Fortnite στο iPhone μετά από παρατεταμένη τετραετή απουσία, αλλά μόνο για χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η επιστροφή έρχεται παράλληλα με την κυκλοφορία του Epic Games Store σε iOS, αποκλειστικά στην Ευρώπη, και συσκευές Android παγκοσμίως. Αρχικά, το κατάστημα προσφέρει μόνο τρία παιχνίδια: Fortnite, Rocket League Sideswipe και Fall Guys. Ωστόσο, αυτή η περιορισμένη κυκλοφορία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Epic Games στον συνεχιζόμενο αγώνα της να παρακάμψει τους παραδοσιακούς περιορισμούς καταστήματος εφαρμογών που επιβάλλονται από τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple και η Google.

    Το ταξίδι μέχρι αυτό το σημείο ήταν ταραχώδες. Το 2020, το Fortnite αφαιρέθηκε από το Apple App Store αφού η Epic Games παραβίασε σκόπιμα τους αυστηρούς όρους της Apple εφαρμόζοντας το δικό της ψηφιακό σύστημα πληρωμών μέσα στο παιχνίδι. Αυτό οδήγησε σε μια σκληρή μάχη νομικών και δημοσίων σχέσεων μεταξύ των δύο εταιρειών, με την καθεμία να κατηγορεί την άλλη για αθέμιτες πρακτικές. Ενώ οι νομικές αψιμαχίες στις Ηνωμένες Πολιτείες απέδωσαν μικτά αποτελέσματα, η εισαγωγή του νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA) από την Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε το τοπίο απαιτώντας από την Apple να επιτρέπει καταστήματα εφαρμογών τρίτων στην πλατφόρμα της, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή του Fortnite.

    Παρά την αντίσταση της Apple στις ανησυχίες της DMA— σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών, αν και οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το πραγματικό ζήτημα είναι ο έλεγχος της Apple στα έσοδα από εφαρμογές, η Epic κατάφερε να ξεκινήσει το κατάστημα εφαρμογών της στο iOS, αν και με πιο περιορισμένη επιλογή σε σύγκριση με το αντίστοιχο για υπολογιστές. Η εισβολή της Epic σε εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών αντιπροσωπεύει μια συνεχή προσπάθεια αμφισβήτησης της κυριαρχίας του App Store της Apple και του Google Play, με σχέδια να επεκτείνει τις προσφορές της σε iOS και Android μέσω άλλων πλατφορμών όπως το AltStore PAL.

    Καθώς η σκόνη κατακάθεται, η μακροχρόνια κόντρα μεταξύ της Epic και της Apple αφήνει ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα: ενώ οι εταιρικοί γίγαντες έχουν ανταλλάξει χτυπήματα, οι χρήστες έχουν παγιδευτεί στα διασταυρούμενα πυρά, με τους πραγματικούς νικητές αυτής της μάχης να μην έχουν ακόμα φανεί.

    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.