Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Τέλος του Ryujinx και της Εποχής(;) των Switch Emulators

      Η Nintendo παίρνει το πάνω χέρι ενάντια στους πιο δημοφιλείς εξομοιωτές του Nintendo Switch.

    Η Nintendo φαίνεται να έχει κερδίσει μια σημαντική μάχη ενάντια στους δημοφιλείς εξομοιωτές του Nintendo Switch. Μετά την κατάρρευση του Yuzu, η εταιρεία στράφηκε και προς τον βασικό του αντίπαλο, Ryujinx, οδηγώντας το έργο σε ξαφνική παύση. Οι σελίδες λήψεων του Ryujinx είναι πλέον άδειες, το GitHub έχει εξαφανιστεί, ενώ και τα κοινωνικά μέσα της ομάδας έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Nintendo έφτασε σε συμφωνία με τον κύριο προγραμματιστή του Ryujinx, επιτυγχάνοντας την απόσυρση του έργου.

     

     

    Αυτή η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που η Ryujinx είχε καταφέρει να τρέξει το παιχνίδι The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom πιο ομαλά στους υπολογιστές από ό,τι στην ίδια την κονσόλα. Παρά το γεγονός ότι οι εξομοιωτές είναι νομικά αποδεκτοί σε ευρύτερο πλαίσιο, η Nintendo χρησιμοποίησε νομικές πιέσεις και στρατηγικές DMCA για να εξαφανίσει τους κορυφαίους εξομοιωτές της πλατφόρμας της.

     

    Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι το τέλος για το Ryujinx, υπάρχουν πιθανότητες να εμφανιστούν forks του κώδικα σε άλλες πλατφόρμες, όπως έγινε με το Yuzu. Το μέλλον των εξομοιωτών φαίνεται αβέβαιο, καθώς η Nintendo συνεχίζει να πιέζει τους δημιουργούς να σταματήσουν τα έργα τους, κάνοντας χρήση νομικών θεωριών και δικαιωμάτων προστασίας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.