Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα DOOM και DOOM II Remasters αποκαλύφθηκαν στο QuakeCon 2024

      Τα κλασικά shooters αποκτούν βελτιωμένες εκδόσεις με Cross-Platform Multiplayer και νέο περιεχόμενο

    Το QuakeCon 2024 ξεκίνησε με μια "έκρηξη", καθώς η id Software ανακοίνωσε τις remastered εκδόσεις των πρωτοποριακών first-person shooters, DOOM και DOOM II. Η νέα συλλογή, με τίτλο DOOM + DOOM II, προσφέρει τελικές  εκδόσεις και των δύο παιχνιδιών, που τρέχουν στην προηγμένη KEX Engine - η οποία χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως σε επιτυχημένες επανεκδόσεις όπως το DOOM 64 (2020), το Quake (2021) και το Quake II (2023). Ένα επίσημο τρέιλερ που παρουσιάζει τις βελτιώσεις κυκλοφόρησε, πυροδοτώντας τον ενθουσιασμό τόσο των παλαιών οπαδών όσο και των νεοεισερχόμενων.

     

     

    Οι επανεκδόσεις διαθέτουν μια σειρά από σύγχρονα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να αναζωογονήσουν την κλασική εμπειρία παιχνιδιού. Ειδικότερα, τα παιχνίδια υποστηρίζουν πλέον online, cross-platform deathmatch και co-op modes για έως και 16 παίκτες, προωθώντας μια ανανεωμένη αίσθηση multiplayer και ανταγωνισμού. Οι οπτικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν υποστήριξη για multithreaded rendering σε ανάλυση έως 4K και συμβατότητα με σύγχρονα χειριστήρια. Ένα πρόσφατα υλοποιημένο καρουσέλ όπλων επιτρέπει τη γρήγορη εναλλαγή όπλων, ενισχύοντας τη ρευστότητα της μάχης. Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα νέο πακέτο χαρτών Deathmatch που περιλαμβάνει 25 περίπλοκα σχεδιασμένες αρένες.

     

    Πέρα από αυτές τις βελτιώσεις, το DOOM + DOOM II εισάγει το Legacy of Rust, ένα ολοκαίνουργιο επεισόδιο για το DOOM II που αναπτύχθηκε από την id Software, τη Nightdive Studios και τη MachineGames. Αυτή η προσθήκη υπόσχεται να επεκτείνει την ιστορία και την πρόκληση του αρχικού παιχνιδιού, προσφέροντας τόσο νοσταλγία όσο και καινοτομία. Το remastered soundtrack εμπλουτίζει περαιτέρω την ακουστική εμπειρία, συνδυάζοντας κλασικές μελωδίες με σύγχρονη ποιότητα ήχου.

     

    Ενώ η συλλογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη για αγορά στο Xbox Series X|S στα 9,99 δολάρια, έχει αφαιρεθεί προσωρινά από το κατάστημα Steam, υπονοώντας πιθανές ενημερώσεις ή πρόσθετες κυκλοφορίες. Είναι σημαντικό ότι οι αναφορές δείχνουν ότι οι κάτοχοι κονσόλας που έχουν ήδη στην κατοχή τους το DOOM ή το DOOM II μπορεί να λάβουν την αναβάθμιση χωρίς επιπλέον κόστος, αν και εκκρεμεί η επίσημη επιβεβαίωση. Αυτή η κυκλοφορία σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το franchise του DOOM, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή κληρονομιά του και θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου DOOM: The Dark Ages, ενός prequel που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος σε PC, PS5 και Xbox Series X/S.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.