Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Randy Pitchford απαντά στην κριτική για προηγούμενα σχόλια για το Steam καθώς το Borderlands 4 εγκαταλείπει την αποκλειστικότητα του Epic Games Store

      Ο CEO της Gearbox υπερασπίζεται τη στάση του λόγω της επιστροφής του Borderlands 4 στο Steam

    Ο Randy Pitchford, Διευθύνων Σύμβουλος της Gearbox Software, απάντησε στις αντιδράσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα προηγούμενα σχόλιά του που προέβλεπαν την πτώση του Steam, μετά την ανακοίνωση ότι το Borderlands 4 θα είναι διαθέσιμο τόσο στο Steam όσο και στο Epic Games Store κατά την κυκλοφορία του.

     

    Πριν από πέντε χρόνια, ο Pitchford υπέθεσε ότι το Steam «μπορεί να μοιάζει με ένα κατάστημα που πεθαίνει» στο μέλλον, προβλέποντας ότι «άλλα ανταγωνιστικά καταστήματα ... θα είναι στη θέση του». Τα σχόλιά του ήρθαν σε μια εποχή που η Epic Games, βασιζόμενη στην επιτυχία του Fortnite, αμφισβητούσε επιθετικά την κυριαρχία του Steam προσφέροντας στους devs ένα πιο ευνοϊκό μερίδιο εσόδων. Το Borderlands 3 κυκλοφόρησε στη συνέχεια ως αποκλειστικότητα του Epic Games Store στο PC, προκαλώντας απογοήτευση σε ορισμένους οπαδούς. Τα δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν αργότερα ότι η Epic είχε καταβάλει στον εκδότη του Borderlands 3, την 2K, 146 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολικά για την αποκλειστικότητα, και απέσπασε τα 80 εκατομμύρια δολάρια της ελάχιστης εγγύησης πωλήσεων μέσα σε δύο εβδομάδες.

     

    Παρά τις προσπάθειες της Epic, το Steam παραμένει η κυρίαρχη πλατφόρμα για το PC gaming. Με το Borderlands 4 να κυκλοφορεί ταυτόχρονα στο Steam και στο Epic Games Store το 2025, η προηγούμενη πρόβλεψη του Pitchford επανήλθε στην επιφάνεια, οδηγώντας σε επικρίσεις ότι «σέρνεται πίσω» στην πλατφόρμα της Valve.

     

     

    Σε απάντηση, ο Pitchford είπε στο Twitter, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Epic δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη θέση της στον ανταγωνισμό με το Steam. Δήλωσε: «Είμαι πελάτης του Steam, αλλά σίγουρα εύχομαι να υπήρχε περισσότερος και καλύτερος ανταγωνισμός που να ήταν πιο ευνοϊκός για τους καλλιτέχνες, τους σχεδιαστές και τους δημιουργούς παρά για τον λιανοπωλητή. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τους ανταγωνιστές του Steam και επίσης να υποστηρίζω το Steam».

     

    Ο Pitchford διευκρίνισε ότι η στάση του δεν είναι «κατά του Steam» αλλά μάλλον «υπέρ του ανταγωνισμού», τονίζοντας την απογοήτευσή του για το πόσα παίρνει το Steam από τους προγραμματιστές σε σύγκριση με την αξία που παρέχει. Επανέλαβε την υποστήριξή του σε πλατφόρμες που προσφέρουν καλύτερους όρους για τους δημιουργούς, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Epic έχασε τη δυναμική της στην αντιπαλότητα με το Steam, εν μέρει λόγω της νομικής διαμάχης της με την Apple.

     

    Το ποσοστό 30% της Valve στις πωλήσεις παιχνιδιών PC αποτελεί εδώ και καιρό σημείο διαμάχης στη βιομηχανία, με τον CEO της Epic Games Tim Sweeney να είναι ένας από τους πιο έντονους επικριτές. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της Epic, το Epic Games Store παραμένει ζημιογόνο και το Steam συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά παιχνιδιών PC.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.