Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο δεύτερος ασθενής της Neuralink χρησιμοποιεί το εμφυτευμένο τσιπ εγκεφάλου για να παίξει Counter-Strike 2

      Ο Alex χρησιμοποιεί το τσιπ και ένα χειριστήριο που λειτουργεί από το στόμα για να τον βοηθήσει να παίξει Counter-Strike

    Η Neuralink του Elon Musk έχει κάνει ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή. Ο δεύτερος άνθρωπος που έλαβε ένα τσιπ εγκεφάλου Neuralink, γνωστός ως «Alex», χρησιμοποιεί ήδη το εμφύτευμα για να ελέγχει το φορητό του υπολογιστή και να παίζει το δημοφιλές PC shooter Counter-Strike 2.

     

    Ο Alex, ο οποίος έχασε τον έλεγχο των άκρων του μετά από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, έλαβε το εμφύτευμα Neuralink τον περασμένο μήνα. Πριν από το εμφύτευμα, ο Άλεξ βασιζόταν σε ένα χειριστήριο που λειτουργεί από το στόμα και ονομάζεται QuadStick για να παίζει παιχνίδια. Αυτή η ρύθμιση τον περιόριζε στο να κινεί ή να σημαδεύει το όπλο του ταυτόχρονα, καθώς έπρεπε να εναλλάσσει τις λειτουργίες του ποντικιού και του πληκτρολογίου - ένα σημαντικό μειονέκτημα σε παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό όπως το Counter-Strike 2.

     

    Χάρη στο εμφύτευμα Neuralink, ο Alex μπορεί τώρα να στοχεύει χρησιμοποιώντας τις σκέψεις του ενώ ταυτόχρονα κινείται με το QuadStick, παρέχοντας μια πολύ πιο ρευστή και διαισθητική εμπειρία παιχνιδιού. «Απλά το τρέξιμο είναι τόσο απολαυστικό, επειδή μπορώ να κοιτάζω από άκρη σε άκρη και δεν χρειάζεται να μετακινώ το Quadstick αριστερά και δεξιά», μοιράστηκε ο Alex σε μια ανάρτηση στο blog της Neuralink. «Μπορώ [να σκεφτώ πού να] κοιτάξω και πηγαίνει εκεί που θέλω. Είναι τρελό».

     

     

    Η Neuralink ανέβασε ένα βίντεο που δείχνει τον Alex να χρησιμοποιεί το εμφύτευμα για να παίξει Counter-Strike 2. Το βίντεο τον καταγράφει να πυροβολεί εύκολα τους εχθρούς, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα του εμφυτεύματος στην ενίσχυση του παιχνιδιού του. Πέρα από το παιχνίδι, ο Alex χρησιμοποιεί επίσης το τσιπ Neuralink για να εργάζεται σε τρισδιάστατα σχέδια σε λογισμικό CAD. Είναι εντυπωσιακό ότι δημιούργησε ακόμη και μια προσαρμοσμένη βάση για τον ηλεκτρικό φορτιστή του εμφυτεύματος Neuralink, η οποία στη συνέχεια εκτυπώθηκε σε 3D.

     

     

    Η δημοσίευση στο ιστολόγιο αναφέρθηκε επίσης σε μια πρόκληση που αντιμετώπισε η Neuralink με τον πρώτο της ασθενή, τον Noland Arbaugh. Παρόλο που η χειρουργική επέμβαση ήταν αρχικά επιτυχής, περίπου το 85% των ηλεκτροδίων με νήμα στον εγκέφαλό του μετατοπίστηκε με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας την ικανότητα του εμφυτεύματος να διαβάζει πλήρως τα νευρικά σήματα. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο στον Άλεξ, η Neuralink εισήγαγε διάφορες νέες διαδικασίες, όπως η τοποθέτηση του εμφυτεύματος βαθύτερα στον εγκεφαλικό ιστό και η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας σχηματισμού θυλάκων αέρα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

     

    Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη Neuralink, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να βελτιώνει την τεχνολογία της και να διερευνά τις δυνατότητές της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με σοβαρές σωματικές αναπηρίες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: LatestLY
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.