Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Valve απαγορεύει τα αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά Counter-Strafing στο Counter-Strike 2

      Όσοι χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά SOCD στα πληκτρολόγια Razer και Wooting θα αποβληθούν από τους επίσημους servers

    Η Valve έχει λάβει αυστηρή θέση κατά της χρήσης χαρακτηριστικών υλικού που αυτοματοποιούν το παιχνίδι στο Counter-Strike 2, στοχεύοντας συγκεκριμένα στις νέες λειτουργίες Simultaneous Opposing Cardinal Directions (SOCD) που βρίσκονται στα πληκτρολόγια Razer και Wooting. Αυτές οι λειτουργίες, οι οποίες επιτρέπουν στους παίκτες να αυτοματοποιήσουν το counter-strafing - μια βασική δεξιότητα στα first-person shooters - κρίθηκαν απαράδεκτες από τη Valve, οδηγώντας σε άμεση απαγόρευση της χρήσης τους στο παιχνίδι.

     

    Η λειτουργία SOCD, που φέρει την ονομασία «Snap Tap» από την Razer και «Snappy Tappy» από την Wooting, επιτρέπει στους παίκτες να αλλάζουν γρήγορα τις κατευθύνσεις strafe χωρίς την ανάγκη ακριβούς χειροκίνητης εισαγωγής, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την ικανότητα που απαιτείται για την εκμάθηση αυτής της τεχνικής. Η απόφαση της Valve να απαγορεύσει αυτές τις λειτουργίες έρχεται μετά από ανησυχίες που εκφράστηκαν από την επαγγελματική κοινότητα του Counter-Strike 2, η οποία υποστήριξε ότι αυτός ο αυτοματισμός υπονομεύει την ακεραιότητα του ανταγωνιστικού παιχνιδιού.

     

    Οι παίκτες που χρησιμοποιούν αυτά τα πληκτρολόγια με δυνατότητα SOCD στους επίσημους διακομιστές της Valve θα αποβάλλονται πλέον από τους αγώνες, αν και προς το παρόν δεν επιβάλλονται μόνιμες απαγορεύσεις λογαριασμών. Η απαγόρευση ισχύει αποκλειστικά για τις αυτοματοποιημένες ενέργειες που ενεργοποιούνται από αυτά τα χαρακτηριστικά υλικού, καθώς η Valve επιδιώκει να διατηρήσει τον πυρήνα της εμπειρίας παιχνιδιού που βασίζεται στη χειροκίνητη δεξιότητα του παίκτη και όχι στην αυτοματοποιημένη βοήθεια.

     

    Ενώ η Razer ήταν η πρώτη που εισήγαγε το SOCD στα πληκτρολόγια Huntsman V3 Pro, η Wooting ακολούθησε με μια beta έκδοση της λειτουργίας. Σε απάντηση στην καταστολή της Valve, η Wooting εξέφρασε την υποστήριξή της στην απόφαση, συμβουλεύοντας τους παίκτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το «Snappy Tappy» στο Counter-Strike 2 για να αποφύγουν την απομάκρυνση από αγώνες.


    Φωτογραφία: Valve
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.