Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Sony αποσύρει το Hero Shooter, Concord, προσφέροντας πλήρη επιστροφή χρημάτων

      Το παιχνίδι τέθηκε offline μόλις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του λόγω των απογοητευτικών επιδόσεων του

    Η Sony ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι shooter, Concord, του PlayStation, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, θα τεθεί εκτός λειτουργίας στις 6 Σεπτεμβρίου 2024 και όλοι οι παίκτες θα λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων. Η απόφαση έρχεται μόλις 11 ημέρες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού στις 23 Αυγούστου, μετά από μια απογοητευτική κυκλοφορία που είδε ελάχιστη εμπλοκή των παικτών και χαμηλές πωλήσεις.

     

    Σε δήλωσή του στο PlayStation Blog, ο διευθυντής της Concord, Ryan Ellis, αναγνώρισε ότι ενώ ορισμένες πτυχές του παιχνιδιού είχαν απήχηση στους παίκτες, η συνολική εμπειρία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Ως αποτέλεσμα, η Sony και η εταιρεία ανάπτυξης Firewalk Studios αποφάσισαν να αποσύρουν το παιχνίδι από την πώληση άμεσα και να διερευνήσουν επιλογές για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού τους στο μέλλον. Την αφαίρεση του παιχνιδιού από πλατφόρμες όπως το PlayStation Store, το Steam και το Epic Games Store θα ακολουθήσουν αυτόματες επιστροφές χρημάτων στους παίκτες μέσω των αρχικών μεθόδων πληρωμής τους.

     

    Το απότομο τέλος της λειτουργίας του Concord αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Sony καθώς επανεκτιμά τη στρατηγική της για τα παιχνίδια της. Καθώς το Concord φέρεται να πούλησε μόλις 25.000 τεμάχια και να έφτασε στο μέγιστο τους 697 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam, η αποτυχία του υπογραμμίζει τους κινδύνους που σχετίζονται με τέτοιου είδους τίτλων.

     

    Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω ευρύτερων αλλαγών στη Sony, με τον πρόεδρο της εταιρείας Hiroki Totoki να μειώνει πρόσφατα τα σχέδια για την κυκλοφορία 12 παιχνιδιών live service, μειώνοντας τον αριθμό σε έξι. Η αποτυχία του Concord και η ακύρωση ενός άλλου παιχνιδιού live service που βασίζεται στο The Last of Us υποδηλώνουν ότι η Sony αναπροσαρμόζει την προσέγγισή της για να διασφαλίσει ότι τα μελλοντικά έργα θα είναι καλύτερα ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες των παικτών και τη ζήτηση της αγοράς.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.