Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nintendo τερματίζει την εποχή του Wii U, σταματά τις επισκευές στη κονσόλα

      Η εταιρεία επιβεβαιώνει το τέλος της υπηρεσίας για την αγαπημένη, αλλά μη δημοφιλή, κονσόλα Wii U

    Η Nintendo ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει όλες τις υπηρεσίες επισκευής για το Wii U, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος της υποστήριξης για την κονσόλα. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την προηγούμενη ανακοίνωση για το κλείσιμο όλων των διακομιστών του Wii U, τερματίζοντας το multiplayer, το co-op και άλλες online υπηρεσίες. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τον οριστικό αποχαιρετισμό της κονσόλας, η οποία παρά τη γοητεία της, δυσκολεύτηκε να επιτύχει ευρεία δημοτικότητα.

     

    Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε τον Μάιο, η Nintendo προειδοποίησε τους καταναλωτές για το τέλος των επισκευών του Wii U, αναφέροντας ότι η περίοδος για τη διατήρηση των ανταλλακτικών επισκευής είχε λήξει. "Μόλις εξαντληθεί το τρέχον απόθεμα ανταλλακτικών, οι υπηρεσίες επισκευής θα τερματιστούν", επιβεβαίωσε η εταιρεία. Το Wii U είναι πλέον επίσημα καταχωρημένο ως μη επιλέξιμο για επισκευή στη σελίδα της Nintendo.

     

    Το Wii U, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2012 ως διάδοχος του Wii, πούλησε μόλις 13,56 εκατομμύρια μονάδες, σε πλήρη αντίθεση με τις 141,3 εκατομμύρια μονάδες που πούλησε ο διάδοχός του, το Switch. Το Wii U διέθετε ένα Gamepad με ενσωματωμένη οθόνη αφής 6,2 ιντσών, το οποίο επέτρεπε το χειροκίνητο παιχνίδι ή τη σύνδεση με τηλεόραση, κάτι που ήταν καινοτόμο για την εποχή. Η κονσόλα ήταν γνωστή για τα αποκλειστικά παιχνίδια πρώτου προσώπου, όπως το Splatoon, το Super Smash Bros. for Wii U, το Mario Kart 8 και το Super Mario 3D World, τα οποία προσέφεραν μοναδικές εμπειρίες τοπικού multiplayer.

     

    Παρά τις εμπορικές δυσκολίες του, το Wii U βρήκε ένα εξειδικευμένο κοινό που εκτιμούσε το ιδιόμορφο και διασκεδαστικό gameplay του. "Μπήκε στις καρδιές πολλών παικτών, συμπεριλαμβανομένου και εμού", σημείωσε η Jessica Conditt του Engadget το 2015. Καθώς η Nintendo πρόκειται να ανακοινώσει τον διάδοχο του Switch πριν από τον Μάρτιο του 2025, οι σημερινοί χρήστες του Wii U θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τις κονσόλες τους, καθώς η απόκτηση επισκευών θα είναι πλέον σημαντικά πιο δύσκολη.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Engadget
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.