Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft και η Amazon συνεργάζονται για να φέρουν το Xbox Gaming στο Fire TV

      Το Cloud Streaming κάνει το παιχνίδι χωρίς κονσόλα, πραγματικότητα

    Σε μια σημαντική κίνηση για το cloud gaming, η Microsoft και η Amazon ανακοίνωσαν την Πέμπτη μια συνεργασία για να φέρουν την εφαρμογή παιχνιδιών Xbox σε δύο μοντέλα συσκευών Fire TV από τον Ιούλιο. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στους συνδρομητές του Xbox Game Pass στην κατηγορία Ultimate να παίζουν παιχνίδια Xbox στις τηλεοράσεις τους μέσω cloud streaming, εξαλείφοντας την ανάγκη για κονσόλα.

     

    Η εφαρμογή Xbox θα είναι αρχικά συμβατή με δύο συγκεκριμένα μοντέλα του Fire TV Stick: το 4K και το 4K Max, που κυκλοφόρησε πέρυσι. Οι χρήστες θα χρειάζονται ένα χειριστήριο συμβατό με Bluetooth, όπως το Luna gamepad της Amazon, για να παίξουν. Τα μοντέλα Fire TV Stick που είναι συμβατά με αυτή την υπηρεσία κοστίζουν από 49,99 δολάρια, ενώ τα κατάλληλα gamepads ξεκινούν από περίπου 30 δολάρια. Μια μηνιαία συνδρομή στο Game Pass Ultimate κοστίζει 16,99 δολάρια, καθιστώντας αυτή τη ρύθμιση μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στην αγορά μιας κονσόλας Xbox.

     

    Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι διαθέσιμοι όλοι οι τίτλοι του Game Pass μέσω streaming μέσω cloud. Ενώ πολλά δημοφιλή παιχνίδια όπως τα Starfield, Sea of Thieves, Palworld και η λειτουργία εκστρατείας για το Halo Infinite μπορούν να μεταδοθούν μέσω streaming, η πλήρης βιβλιοθήκη παραμένει απρόσιτη σε αυτή τη μορφή. Η ανακοίνωση τόνισε ότι αρκετά παιχνίδια από τη σειρά Fallout, συμπεριλαμβανομένων των Fallout 3, 4, New Vegas και 76, είναι διαθέσιμα για cloud streaming στο Game Pass, συμπίπτοντας με την πρόσφατη αύξηση του ενδιαφέροντος λόγω της επιτυχημένης live-action σειράς "Fallout" στο Amazon Prime.

     

    Αυτή η στρατηγική συνεργασία αποτελεί παράδειγμα της εξελισσόμενης προσέγγισης της Microsoft στο gaming, η οποία αντιμετωπίζει τις πλατφόρμες άλλων εταιρειών όχι ως ανταγωνισμό αλλά ως ευκαιρίες επέκτασης. Με την ενσωμάτωση των παιχνιδιών Xbox στο οικοσύστημα μέσων της Amazon, η Microsoft επαναπροσδιορίζει το τοπίο των παιχνιδιών, μετατρέποντας πιθανούς αντιπάλους σε συνεργάτες και διευρύνοντας την πρόσβαση στις υπηρεσίες παιχνιδιών της με καινοτόμους τρόπους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.