Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Μάχη κατά της Τοξικής Συμπεριφοράς στο Call of Duty

      Μείωση 43% στην τοξικότητα του chat του Call of Duty χάρη στη νέα ΑΙ διαχείριση ToxMod.

    Η Activision Blizzard ανέφερε ότι οι τοξικές φωνητικές συνομιλίες στο δημοφιλές παιχνίδι Call of Duty έχουν μειωθεί κατά 43% από τις αρχές του έτους. Αυτό το επίτευγμα αποδίδεται στην εφαρμογή ενός νέου συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης, του ToxMod, το οποίο η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και στο Call of Duty: Black Ops 6, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου.

     

    Το ToxMod, που εισήχθη στο Call of Duty: Modern Warfare III το Νοέμβριο του περασμένου έτους, λειτουργεί αναλύοντας τις μεταγραφές κειμένου των φωνητικών συνομιλιών εντός του παιχνιδιού. Χρησιμοποιεί πληθώρα παραγόντων για να εντοπίσει επιβλαβή λέξεις και φράσεις, διακρίνοντας έτσι τη διαφορά ανάμεσα στην αβλαβή κουβέντα και την παρενόχληση. Το σύστημα μπορεί ακόμα να εκτιμήσει το φύλο και την ηλικία των συνομιλητών για να προσδιορίσει το πλαίσιο και τη σοβαρότητα κάθε περιστατικού.

     

    Η τεχνολογία αυτή δεν επιβάλλει ποινές άμεσα, αλλά επισημαίνει ύποπτες περιπτώσεις για περαιτέρω αξιολόγηση από ανθρώπους. Οι αλλαγές που εισήγαγε η Activision το καλοκαίρι του 2024 οδήγησαν σε μείωση των επαναληπτικών παραβάσεων κατά 67%. Οι θετικές επιδράσεις του ToxMod είναι εμφανείς, καθώς ένα 80% των παικτών που έλαβαν προειδοποίηση για ανάρμοστη συμπεριφορά τον Ιούλιο δεν επανέλαβαν την παραβίαση.

     

    Η Activision Blizzard σκοπεύει να επεκτείνει τις γλώσσες που υποστηρίζονται από το ToxMod, προσθέτοντας τα γαλλικά και τα γερμανικά με την κυκλοφορία του Black Ops 6. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση δίνει ελπίδα για μια πιο θετική και ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία για όλους τους παίκτες του Call of Duty.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.