Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Διαμάχη για online παιχνίδι οδήγησε σε βία στον πραγματικό κόσμο στις ΗΠΑ

      Άνδρας από το Νιου Τζέρσεϊ πετάει στη Φλόριντα για να επιτεθεί με σφυρί σε συμπαίκτη του

    Mια διαδικτυακή διαμάχη για παιχνίδια οδήγησε σε βία στον πραγματικό κόσμο, όταν ένας άνδρας από το Νιου Τζέρσεϊ ταξίδεψε στη Φλόριντα για να επιτεθεί σε έναν άλλο παίκτη με ένα σφυρί, σύμφωνα με τις αρχές. Ο Edward Kang, 20 ετών, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας δευτέρου βαθμού και ένοπλη διάρρηξη με μάσκα, όπως αναφέρεται λεπτομερώς στα δικαστικά αρχεία της κομητείας Nassau. Το περιστατικό έφερε στο φως την πιθανότητα οι διαδικτυακές συγκρούσεις να μεταφερθούν στην πραγματική ζωή.

     

    Ο σερίφης της κομητείας Nassau, Bill Leeper, αναφέρθηκε στην περίεργη υπόθεση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, σημειώνοντας: "Θέλω απλώς να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα επινοήσεις". Ο Kang και το θύμα του, και οι δύο νεαροί άνδρες περίπου της ίδιας ηλικίας, ήταν φανατικοί παίκτες του ArcheAge, ενός online μεσαιωνικού παιχνιδιού ρόλων φαντασίας. Ο εκδότης του παιχνιδιού είχε πρόσφατα ανακοινώσει το κλείσιμο των διακομιστών του στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική λόγω της μείωσης του αριθμού των παικτών, γεγονός που ίσως τροφοδότησε τις εντάσεις μεταξύ των δύο παικτών.

     

    Ο Kang φέρεται να πέταξε από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα με το πρόσχημα ότι θα επισκεπτόταν έναν φίλο που γνώρισε μέσω του παιχνιδιού. Αφού έφτασε την Πέμπτη, αγόρασε ένα σφυρί από ένα τοπικό κατάστημα σιδηρικών πριν κατευθυνθεί προς το σπίτι του θύματος στο Fernandina Beach. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 2 π.μ. της Κυριακής, όταν ο Kang χτύπησε το θύμα στο κεφάλι με το σφυρί. Ο πατριός του θύματος παρενέβη, βοηθώντας να συγκρατήσει τον Kang μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

     

    Το θύμα υπέστη τραύματα στο κεφάλι που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή του και νοσηλεύτηκε με ράμματα σε τοπικό νοσοκομείο. Ο Kang, ο οποίος βρίσκεται πλέον υπό κράτηση, ισχυρίστηκε ότι το θύμα ήταν "κακός άνθρωπος στο διαδίκτυο" και ρώτησε σχετικά με την πιθανή ποινή φυλάκισης για τις πράξεις του. Ο σερίφης Leeper κατέληξε: "Θα έλεγα κ. Kang, θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να ξαναπαίξετε βιντεοπαιχνίδια". Ο Kang παραμένει υπό κράτηση χωρίς εγγύηση.


    Πηγή
    Φωτογραφία: fox13news.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.