Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Διέρρευσε ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές του PS5 Pro: Μια νέα ανανέωση της κονσόλας στον ορίζοντα;

      Οι φήμες κάνουν λόγο για μια ισχυρή αναβάθμιση καθώς η Sony προετοιμάζεται για την επόμενη φάση του PlayStation 5

    Σύμφωνα με μια έκθεση του IGN, πρόσφατα εμφανίστηκαν λεπτομέρειες σχετικά με ένα πιθανό PlayStation 5 Pro, προκαλώντας ενθουσιασμό στους gamers. Το σκίτσο που μοιράστηκε ο αξιόπιστος διαρροέας billbill-kun αποκαλύπτει ένα σχέδιο παρόμοιο με το υπάρχον PS5 Slim, αλλά με αξιοσημείωτες διαφορές, όπως τρεις μαύρες λωρίδες στο μπροστινό μέρος και ελαφρώς παχύτερη κατασκευή. Αυτή η έκδοση του PS5 Pro φαίνεται να μην διαθέτει μονάδα δίσκου, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν η Sony θα κυκλοφορήσει και ένα μοντέλο με αυτό το χαρακτηριστικό.

     

    Οι φήμες για ένα PS5 Pro κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό, με προσδοκίες για μια ανακοίνωση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2024. Οι διαρροές προδιαγραφών από τον Μάρτιο, οι οποίες σύμφωνα με το IGN είναι αξιόπιστες, υποδηλώνουν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το κανονικό PS5. Οι βασικές βελτιώσεις φέρονται να περιλαμβάνουν μια «λειτουργία υψηλής συχνότητας CPU» που αυξάνει την ταχύτητα της CPU κατά 10% στα 3,85GHz, μια ισχυρότερη GPU με δυνατότητα 33,5 teraflops για καλύτερη απόδοση και καλύτερο ray tracing, καθώς και μια προσαρμοσμένη λύση αναβάθμισης που ονομάζεται PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Αυτές οι αναβαθμίσεις στοχεύουν στην παροχή ανώτερων γραφικών και επιδόσεων, τοποθετώντας το PS5 Pro ως μια ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με τον προκάτοχό του.

     

    Εκτός από τις τεχνικές βελτιώσεις, το PS5 Pro αναμένεται να διαθέτει αποσπώμενη μονάδα δίσκου και αποθηκευτικό χώρο 1TB, απευθυνόμενο τόσο στους λάτρεις των ψηφιακών όσο και των φυσικών παιχνιδιών. Αυτή η αναβαθμισμένη κονσόλα φέρεται να αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Sony για την ανανέωση του ενδιαφέροντος για τη σειρά PlayStation 5 ενόψει της πολυαναμενόμενης κυκλοφορίας του «Grand Theft Auto 6» το 2025. Με δεδομένο το ιστορικό της Sony στην κυκλοφορία αναβαθμίσεων κονσολών μεσαίας γενιάς, όπως το PS4 Pro το 2016, η κυκλοφορία του PS5 Pro αυτόν τον Νοέμβριο θα ευθυγραμμιζόταν με το μοτίβο της παροχής ισχυρότερης κονσόλας λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία της αρχικής.

     

    Η πιθανή κυκλοφορία του PS5 Pro έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Sony, καθώς η εταιρεία έχει σημειώσει μείωση των πωλήσεων του PS5 μετά την κορύφωση της κονσόλας. Με το PS5 να εισέρχεται σε αυτό που η Sony περιγράφει ως «το τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του», μια ανανεωμένη έκδοση όπως το PS5 Pro θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών και στη διατήρηση της παρουσίας της κονσόλας στην αγορά, καθώς η βιομηχανία παιχνιδιών προετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο κύμα blockbuster τίτλων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: DEALABS
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.