Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγει νομοσχέδιο για την ταξινόμηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως προσωπική περιουσία

      Η νέα νομοθεσία θέλει να γεφυρώσει τα νομικά κενά για τα κρυπτονομίσματα, τα NFTs και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία

    Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισήγαγε στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την ιδιοκτησία (ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κ.λπ.), με στόχο τη θέσπιση νομικής προστασίας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρυπτονομίσματα, τα non-fungible tokens (NFTs) και τις πιστωτικές μονάδες άνθρακα. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να ταξινομήσει αυτά τα ψηφιακά αντικείμενα ως «προσωπική περιουσία», δίνοντάς τους το ίδιο νομικό καθεστώς με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως τα αυτοκίνητα ή τα κοσμήματα. Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στις ρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας, ευθυγραμμιζόμενο με τις διεθνείς κινήσεις για την αποσαφήνιση του καθεστώτος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

     

    Η νομοθεσία αποτελεί απάντηση στην αυξανόμενη πολυπλοκότητα της ιδιοκτησίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η οποία υπογραμμίζεται σε έκθεση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του 2023. Η έκθεση τόνισε τη σημασία της αναγνώρισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως προσωπική περιουσία, ιδίως καθώς διαδραματίζουν αυξανόμενο ρόλο σε οικονομικές διαφορές, πτωχεύσεις και υποθέσεις κληρονομιάς. Με την προσθήκη μιας τρίτης κατηγορίας περιουσίας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων νομικών κενών, διευκολύνοντας τα δικαστήρια να επιλύουν τις διαφορές και να προστατεύουν την κυριότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

     

    Καθώς το νομοσχέδιο προχωράει στη νομοθετική διαδικασία, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στον ακριβή ορισμό των «ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», με πιθανά ζητήματα οριοθέτησης. Ενώ τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs αποτελούν την πρωταρχική εστίαση, θα μπορούσαν να καλυφθούν και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι πιστώσεις άνθρακα και ακόμη και τα ψηφιακά αντικείμενα εντός παιχνιδιού. Αν και υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να γίνει νόμος, η πλειοψηφία της κυβέρνησης των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνει την πιθανότητα να περάσει το νομοσχέδιο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: IgorIgorevich via Getty
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.