Η Microsoft φαίνεται να δοκιμάζει ένα ενσωματωμένο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων για τον Edge, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που προέρχονται από μια beta έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Η λειτουργία, η οποία σύμφωνα με τα στιγμιότυπα οθόνης προορίζεται αυστηρά για εσωτερικές δοκιμές, αποκαλύφθηκε από τον χρήστη του Twitter @thebookisclosed, ο οποίος έχει ιστορικό στο να ξεθάβει τα νέα αλλά απενεργοποιημένα χαρακτηριστικά σε όλα, από νέα builds των Windows 11 έως αρχαίες beta των Windows Vista.
Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με χρήματα και αγορές και τα οποία η Microsoft έχει προσθέσει στον Edge από τότε που αναγεννήθηκε ως πρόγραμμα περιήγησης με βάση το Chromium πριν από μερικά χρόνια. Στα τέλη του 2021, η εταιρεία αντιμετώπισε αντιδράσεις μετά την προσθήκη μιας δυνατότητας βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης "buy now, pay later" στον Edge.
Σύμφωνα με αυτά που διέρρευσαν, το πορτοφόλι κρυπτογράφησης είναι "ενσωματωμένο στον Edge, καθιστώντας το εύκολο στη χρήση χωρίς την εγκατάσταση οποιασδήποτε επέκτασης" και μπορεί να χειριστεί πολλούς τύπους κρυπτονομισμάτων. Επίσης, θα καταγράφει τις συναλλαγές και την αξία των επιμέρους νομισμάτων σας, καθώς αυτά αυξομειώνονται. Μια καρτέλα "εξερεύνηση" προσφέρει ειδήσεις σχετικές με το κρυπτονόμισμα και μια καρτέλα "περιουσιακά στοιχεία" θα σας επιτρέψει να κοιτάτε με αγάπη τα NFTs σας. Το πορτοφόλι είναι "non-custodial" (ονομάζεται επίσης "self-custodial"), που σημαίνει ότι έχετε την αποκλειστική κυριότητα και ευθύνη για τους κωδικούς πρόσβασης και τα κλειδιά ανάκτησης που επιτρέπουν την πρόσβαση στα κεφάλαιά σας. Η Microsoft δεν θα μπορέσει να σας αφήσει να ξαναμπείτε αν χάσετε τα διαπιστευτήριά σας.
Το αν βρίσκετε τέτοιου είδους πρόσθετα χρήσιμα, ενοχλητικά ή ληστρικά είναι θέμα προοπτικής. Δεδομένης της επικράτησης των απάτων στα κρυπτονομίσματα, μπορεί να έχει κάποια αξία η ύπαρξη μιας "αξιόπιστης" ενσωματωμένης επιλογής που δεν απαιτεί την εγκατάσταση ύποπτων επεκτάσεων τρίτων. Αλλά η λειτουργία θα μπορούσε επίσης να ενθαρρύνει τους περιστασιακά ενδιαφερόμενους χρήστες να αρχίσουν να εξερευνούν τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος είναι, και πάλι, γεμάτος απάτες.
Πρόκειται επίσης για ένα ακόμη παράδειγμα της Microsoft που ενσωματώνει στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού ένα χαρακτηριστικό που δεν σχετίζεται αυστηρά με την περιήγηση. Πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να απενεργοποιηθούν, και τα ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome και το Firefox, προσπαθούν να προσθέσουν αξία και να κερδίσουν χρήματα με την ενσωμάτωση πρόσβασης σε νέες εξειδικευμένες λειτουργίες και υπηρεσίες τρίτων. Όμως οι κινήσεις της Microsoft μπορεί να έχουν ακόμα έναν τεράστιο αντίκτυπο που αξίζει επιπλέον έλεγχο - το Edge είναι ένα εξ ορισμού εγκατεστημένο, μη αφαιρούμενο συστατικό κάθε υπολογιστή με Windows 10 και Windows 11 και το λειτουργικό σύστημα σας ωθεί να μεταβείτε στο Edge με κάποια κανονικότητα. Και μόλις μπείτε στον Edge, το πρόγραμμα περιήγησης σας ωθεί να χρησιμοποιήσετε το Bing και άλλες υπηρεσίες της Microsoft.
Η Microsoft ενδέχεται να μην αποστείλει το πορτοφόλι κρυπτογράφησης στους χρήστες του Edge - η εταιρεία δοκιμάζει τακτικά χαρακτηριστικά στον Edge, τα Windows και το άλλο λογισμικό της που δεν καταλήγουν ποτέ στις εκδόσεις γενικής κυκλοφορίας.
Recommended Comments
There are no comments to display.
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now