.
Το Drive PX 2 προορίζεται για την αυτοκινητοβιομηχανία και ενσωματώνει ιδιαίτερα υψηλή υπολογιστική ισχύ, αρκετή ώστε να δώσει την δυνατότητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενσωματώσουν προηγμένα συστήματα τεχνικής νοημοσύνης στα μοντέλα τους, μέσω της οποίας να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα της οδήγησης χωρίς την ανάγκη ύπαρξης οδηγού. Μέσω τεχνικών deep learning και την ισχύ των τελευταίων GPUs της Nvidia, δίνεται η δυνατότητα να υπολογίζεται πλήρως η θέση του αυτοκινήτου στο περιβάλλον και να εκτιμάται τι συμβαίνει γύρω από αυτό.
Το Drive PX 2 χρησιμοποιεί δύο επόμενης γενιάς Tegra SOCs τα οποία διαθέτουν συνολικά 12 πυρήνες, οκτώ πυρήνες ARM Cortex A57 και τέσσερις πυρήνες Denver σχεδίασης της Nvidia καθώς και GPUs αρχιτεκτονικής Pascal. Επιπλέον δύο ακόμα ξεχωριστές GPUs αρχιτεκτονικής Pascal σε MXM κάρτες προσθέτουν επιπλέον επεξεργαστική ισχύ, με την συνολική του Drive PX 2 να φτάνει τα 8 TFLOPS, 1 TFLOPS πάνω από την Titan X, αλλά και την δυνατότητα επεξεργασίας 24 τρισεκατομμυρίων "deep learning operations" το δευτερόλεπτο, τιμή η οποία είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή του πρώτου Drive PX και περίπου 3,5 φορές υψηλότερη έναντι ενός Titan X.
Το Drive PX 2 μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα ταυτόχρονα από 12 κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα του περιβάλλοντος, να μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα, να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει μια ασφαλή πορεία για τα αυτοκίνητο. Το παραπάνω επιτυγχάνεται και χάρη στο λογισμικό NVIDIA DriveWorks, το οποίο είναι μια πλήρης σουίτα για την γρήγορη ανάπτυξη και τον έλεγχο σωστής λειτουργίας αυτόνομων οχημάτων.
Η κατανάλωση του Drive PX 2 φτάνει τα 250W και για την ψύξη του η Nvidia χρησιμοποιεί υδρόψυξη. Αυτό εξασφαλίζει την λειτουργία του Drive PX 2 ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τόσο τα SOCs όσο και οι GPUs κατασκευάζονται με την μέθοδο των 16nm FinFET της TSMC. Η Nvidia δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα SOCs ή τις GPUs, αλλά είναι τα πρώτα προϊόντα που ανακοινώνει και κάνουν χρήση της νέας της αρχιτεκτονικής Pascal που θα δούμε σύντομα και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Recommended Comments
There are no comments to display.
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now