Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το YouTube ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη για δημιουργούς βίντεο με νέα εργαλεία και δυνατότητες

      Η Τεχνητή Νοημοσύνη βοηθά τους YouTube creators να δημιουργήσουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά

    Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) εξαπλώνεται σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Google, και η YouTube δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην εκδήλωση "Made on YouTube" που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, η πλατφόρμα ανακοίνωσε μια σειρά από χαρακτηριστικά που βασίζονται στην AI και που στοχεύουν να κάνουν τη ζωή των δημιουργών βίντεο πιο εύκολη και πιο δημιουργική. Μεταξύ αυτών των εργαλείων είναι το "Inspiration" και το "Dream Screen," δύο νέες δυνατότητες που φέρνουν επανάσταση στον τρόπο δημιουργίας περιεχομένου.

     

    Το "Inspiration" είναι μια νέα καρτέλα στην εφαρμογή YouTube Studio, όπου η AI προτείνει ιδέες για βίντεο, τίτλους, εικόνες και ακόμη και σενάρια. Ουσιαστικά, βοηθά τους δημιουργούς να ξεκινήσουν τα βίντεό τους ή ακόμα και να τα δημιουργήσουν εξ ολοκλήρου, αν το επιλέξουν. Αυτή η λειτουργία είναι μια ισχυρή προσθήκη για τους χρήστες που θέλουν να βελτιστοποιήσουν το περιεχόμενό τους σύμφωνα με τους αλγόριθμους της YouTube.

     

    Παράλληλα, το "Dream Screen" είναι μια AI-βασισμένη δυνατότητα που χρησιμοποιεί το μοντέλο βίντεο της DeepMind, το Veo, για να δημιουργεί φόντα για τα YouTube Shorts. Οι δημιουργοί μπορούν να ενσωματώσουν αυτά τα φόντα στα βίντεό τους, κάνοντας την εμπειρία πιο διαδραστική και δημιουργική. Επιπλέον, το Veo επιτρέπει τη δημιουργία μικρών βίντεο έως έξι δευτερολέπτων, προσφέροντας στους δημιουργούς νέες δυνατότητες περιεχομένου με την υποστήριξη της AI.

     

    Αν και αυτά τα νέα εργαλεία ενδέχεται να επιταχύνουν τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου, υπάρχει η ανησυχία ότι η πλατφόρμα μπορεί να κατακλυστεί από πανομοιότυπα, AI-παραγόμενα βίντεο. Η απόφαση για το πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα εργαλεία παραμένει στους δημιουργούς, αλλά η YouTube φαίνεται να επενδύει σε μια στρατηγική που διευκολύνει τη δημιουργία περιεχομένου, ειδικά για να ανταγωνιστεί πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram.


    Πηγή
    Φωτογραφία: YouTube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.