Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το απόλυτο εργαλείο για σκονάκια: Ένα κομπιουτεράκι που τρέχει ChatGPT

      Ο YouTuber ChromaLock παρουσιάζει μια τροποποιημένη έκδοση του TI-84 που περιλαμβάνει πρόσβαση στο διαδίκτυο και ChatGPT

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο YouTuber ChromaLock δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει το "απόλυτο εργαλείο εξαπάτησης," το οποίο μοιάζει σχεδόν απαράλλαχτο με έναν παραδοσιακό υπολογιστή τσέπης TI-84. Όμως, πίσω από την οικεία όψη κρύβονται τροποποιήσεις στο hardware και ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο επιτρέπει τη λειτουργία του ChatGPT. Ο κώδικας αυτός διατίθεται στο GitHub, στο αποθετήριο TI-32, το οποίο είναι περιγραφόμενο ως "μια τροποποίηση για τους υπολογιστές τσέπης TI-84 Plus Silver Edition και TI-84 Plus C Silver Edition που τους παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και άλλες δυνατότητες, όπως η υποστήριξη κάμερας και η δυνατότητα παράκαμψης test mode."

     

    Πέρα από τις τροποποιήσεις λογισμικού, ο ChromaLock έκανε και αλλαγές στο hardware. Εγκατέστησε έναν μικροελεγκτή Seeed Studio XIAO-ESP32-C3, τόσο μικρό ώστε να χωράει μέσα στο περίβλημα του TI-84, χωρίς να παρεμποδίζει τη χρήση των αρχικών εξαρτημάτων. Αυτός ο μικροελεγκτής παρέχει συνδεσιμότητα Wi-Fi και συνεργάζεται με το λογισμικό TI-32 για να προσφέρει λειτουργίες όπως τη σύνδεση με το ChatGPT, χωρίς την ανάγκη εξωτερικών συσκευών που θα ήταν εμφανείς και ακατάλληλες για κρυφή χρήση.

     

     

    Στο βίντεο, ο ChromaLock επιδεικνύει πώς το mod λειτουργεί, με την προσαρμογή τάσεων και την τοποθέτηση αντιστάσεων μεταξύ του μικροελεγκτή και του link port του TI-84. Ο σχεδιασμός του PCB για το project TI-32 επιτρέπει στον μικροελεγκτή να επικοινωνεί με άλλες συσκευές ή και να μιμείται άλλους TI-84, διευκολύνοντας τη μεταφορά δεδομένων και εντολών. Οι λειτουργίες που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν ένα παράθυρο εισαγωγής για το ChatGPT, προβολή μονοχρωματικών εικόνων και συνομιλία μέσω chat, ενώ το mod είναι τόσο διακριτικό που δεν διακρίνεται από το εξωτερικό.

     

    Στη σελίδα του GitHub για το TI-32 project υπάρχει επίσης μια λίστα με μελλοντικές βελτιώσεις, όπως η δυνατότητα περιήγησης στο διαδίκτυο, πρόσβαση σε email και ακόμα και αναπαραγωγή βίντεο. Αν και είναι ξεκάθαρο ότι ένα smartphone ή PC θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα αυτές τις λειτουργίες, το συγκεκριμένο mod ανοίγει την πόρτα σε νέες καινοτομίες, ωθώντας στα όριά του έναν φαινομενικά απλό υπολογιστή τσέπης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ChromaLock @ YouTube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.