Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft παρουσιάζει το "SpreadsheetLLM" επανακαθορίζοντας τη διαχείριση λογιστικών φύλλων

      Νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα φέρει επανάσταση στην ανάλυση δεδομένων για λογιστές και αναλυτές δεδομένων

    Η Microsoft παρουσίασε το SpreadsheetLLM, ένα νέο ισχυρό Large Language Model που έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων υπολογιστικών φύλλων. Αυτό το μοντέλο υποστηρίζεται ότι είναι «εξαιρετικά αποτελεσματικό σε μια ποικιλία εργασιών υπολογιστικών φύλλων», με τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και την ευφυΐα των αλληλεπιδράσεων των χρηστών με τα δεδομένα των υπολογιστικών φύλλων. Η κυκλοφορία του SpreadsheetLLM έχει προκαλέσει θόρυβο στο διαδίκτυο, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι το νέο εργαλείο θα μπορούσε να επηρεάσει δραστικά ρόλους, όπως οι λογιστές και οι αναλυτές δεδομένων.

     

    Η βασική καινοτομία πίσω από το SpreadsheetLLM είναι το SheetCompressor της Microsoft, ένα προηγμένο πλαίσιο κωδικοποίησης που βελτιστοποιεί την απόδοση του LLM σε υπολογιστικά φύλλα μειώνοντας σημαντικά τη χρήση token. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της συμπίεσης με βάση τις δομικές άγκυρες, της αντίστροφης μετάφρασης δεικτών και της συνάθροισης με επίγνωση της μορφής δεδομένων, οι οποίες από κοινού βελτιώνουν την κατανόηση πολύπλοκων δομών υπολογιστικών φύλλων χωρίς να επιβαρύνουν το μοντέλο με υπερβολικά δεδομένα. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι το SheetCompressor μπορεί να μειώσει τη χρήση συμβόλων για την κωδικοποίηση υπολογιστικών φύλλων έως και 96%.

     

    Εκτός από τις τεχνικές εξελίξεις, η Microsoft εισήγαγε το πλαίσιο Chain of Spreadsheet (CoS), το οποίο βασίζεται στη μεθοδολογία Chain of Thought για την ενίσχυση της συλλογιστικής των λογιστικών φύλλων. Αυτό το πλαίσιο αποσυνθέτει τις εργασίες υπολογιστικών φύλλων σε ένα αγωγό ανίχνευσης πινάκων-αντιστοίχισης-συλλογισμού, βελτιώνοντας περαιτέρω την αποδοτικότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου. Περιεκτικές αξιολογήσεις έχουν καταδείξει την εξαιρετική απόδοση του SpreadsheetLLM στην ανίχνευση πινάκων και στη συνολική κατανόηση υπολογιστικών φύλλων.

     

    Με αυτές τις καινοτομίες, το SpreadsheetLLM υπόσχεται να μεταμορφώσει τον τρόπο διαχείρισης και ανάλυσης των δεδομένων των υπολογιστικών φύλλων, καθιστώντας την εξελιγμένη ανάλυση δεδομένων πιο προσιτή και διαισθητική για τους χρήστες. Καθώς το μοντέλο αρχίζει να ενσωματώνεται σε διάφορες εφαρμογές, θα μπορούσε να προαναγγείλει σημαντικές αλλαγές σε τομείς που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε δεδομένα υπολογιστικών φύλλων, όπως η χρηματοοικονομική και η ανάλυση δεδομένων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: venturebeat.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.