Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple αξιοποιεί τις TPUs της Google για νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Apple Intelligence

      Η Apple αποκαλύπτει τη βαθιά ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στο iOS, iPadOS και macOS με τεχνολογία αιχμής TPU

    Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών 2024 (WWDC), η Apple ανακοίνωσε την εισαγωγή του Apple Intelligence, μιας σουίτας προηγμένων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν βαθιά στο iOS, το iPadOS και το macOS. Με την πρόσφατη κυκλοφορία της iOS 18.1 developer beta, η Apple έχει αρχίσει να αναπτύσσει αυτά τα πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη μέσω γεννητικών μοντέλων AI.

     

    Το Apple Intelligence χρησιμοποιεί εξελιγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους χρήστες σε διάφορες εργασίες, όπως η συγγραφή, η βελτίωση κειμένου και η διαχείριση ειδοποιήσεων. Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο τεχνικό έγγραφο, η Apple περιγράφει λεπτομερώς τα θεμελιώδη μοντέλα που στηρίζουν αυτές τις λειτουργίες. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι το Apple Intelligence βασίζεται σε δύο βασικά μοντέλα: ένα μοντέλο 3 δισεκατομμυρίων παραμέτρων βελτιστοποιημένο για επιδόσεις εντός συσκευής και ένα πιο ισχυρό μοντέλο που βασίζεται σε διακομιστή για Private Cloud Compute. Είναι ενδιαφέρον ότι η Apple επέλεξε να εκπαιδεύσει αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιώντας τις Google TPU και όχι τις ευρέως προτιμώμενες NVIDIA H100.

     

    Για την εκπαίδευση των μοντέλων AI της Apple χρησιμοποιήθηκαν οι συστάδες Cloud TPU v4 και TPU v5p της Google με το πλαίσιο AXLearn και μια βιβλιοθήκη βαθιάς μάθησης με βάση το JAX. Το μοντέλο διακομιστή, AFM-server, εκπαιδεύτηκε σε 8192 τσιπ TPUv4, διαμορφωμένα σε φέτες που συνδέονται μέσω ενός δικτύου κέντρου δεδομένων, ενώ το μοντέλο συσκευής, AFM-on-device, εκπαιδεύτηκε σε μία μόνο φέτα 2048 τσιπ TPUv5p. Αυτές οι TPU προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα απόδοσης, με το μοντέλο v5p, ειδικότερα, να παρέχει πάνω από 2,8 φορές ταχύτερη ταχύτητα εκπαίδευσης από την TPU v4.

     

    Η στρατηγική απόφαση της Apple να χρησιμοποιήσει τις TPUs της Google αναδεικνύει μια πιθανή αλλαγή στο τοπίο του υλικού AI, όπου παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα και η αποδοτικότητα κόστους παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η κίνηση αυτή όχι μόνο υπογραμμίζει τις δυνατότητες της υποδομής TPU της Google, αλλά και τοποθετεί το Google Cloud ως έναν τρομερό παίκτη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης. Καθώς η Apple συνεχίζει να ενσωματώνει βαθιά την AI στο οικοσύστημά της, η επιλογή των TPUs θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για τις μελλοντικές στρατηγικές ανάπτυξης και ανάπτυξης AI στην τεχνολογική βιομηχανία.


    Πηγή
    Φωτογραφία: neowin.net
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.