Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ένα bot που παρακολούθησε 70.000 ώρες Minecraft θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το επόμενο μεγάλο βήμα στη Τεχνητή Νοημοσύνη

      Τα διαδικτυακά βίντεο είναι μια τεράστια και αναξιοποίητη πηγή δεδομένων εκπαίδευσης—και το OpenAI θα την αξιοποιήσει

    Το OpenAI έχει δημιουργήσει το καλύτερο ρομπότ που παίζει Minecraft μέχρι σήμερα, κάνοντάς το να παρακολουθεί 70.000 ώρες βίντεο με άτομα που παίζουν το δημοφιλές παιχνίδι υπολογιστή. Παρουσιάζει μια ισχυρή νέα τεχνική που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εκπαιδεύσει μηχανές ώστε να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα εργασιών, μπαίνοντας σε ιστότοπους όπως το YouTube, μια τεράστια και αναξιοποίητη πηγή δεδομένων εκπαίδευσης.

    Το Minecraft AI έμαθε να εκτελεί περίπλοκες ακολουθίες κλικ πληκτρολογίου και ποντικιού για να ολοκληρώσει εργασίες στο παιχνίδι, όπως το κόψιμο δέντρων και τη δημιουργία εργαλείων. Είναι το πρώτο ρομπότ που μπορεί να δημιουργήσει τα λεγόμενα εργαλεία διαμαντιού, μια εργασία που συνήθως απαιτεί από τους καλούς παίκτες 20 λεπτά κλικ υψηλής ταχύτητας—ή περίπου 24.000 ενέργειες.

    Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική ανακάλυψη για μια τεχνική γνωστή ως μίμηση μάθησης, στην οποία τα νευρωνικά δίκτυα εκπαιδεύονται πώς να εκτελούν εργασίες βλέποντας τους ανθρώπους να τις κάνουν. Η μάθηση μίμησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης στον έλεγχο των βραχιόνων ρομπότ, στην οδήγηση αυτοκινήτων ή στην πλοήγηση σε ιστοσελίδες.

    Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει ανθρώπους να κάνουν διαφορετικές εργασίες. Αξιοποιώντας αυτόν τον πόρο, οι ερευνητές ελπίζουν να κάνουν για την εκμάθηση μίμησης ό,τι έκανε το GPT-3 για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. «Τα τελευταία χρόνια είδαμε την άνοδο αυτού του παραδείγματος GPT-3 όπου βλέπουμε εκπληκτικές δυνατότητες να προέρχονται από μεγάλα μοντέλα που έχουν εκπαιδευτεί σε τεράστιες περιοχές του Διαδικτύου», λέει ο Bowen Baker στο OpenAI, ένας από την ομάδα πίσω από το νέο Minecraft. bot. «Ένα μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στο ότι διαμορφώνουμε το τι κάνουν οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στο διαδίκτυο».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.