Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Pixel 9 Pro XL αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα απόδοσης με το chip Tensor G4

      Τα πρώτα Benchmarks αποκαλύπτουν ανησυχητικά προβλήματα θερμικής διαχείρισης

    Η τελευταία ναυαρχίδα της Google, το Pixel 9 Pro XL, προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις λόγω πιθανών προβλημάτων με το νέο της επεξεργαστή Tensor G4. Οι πρώτες αναφορές υποδεικνύουν σημαντικό throttle της απόδοσης όταν το τσιπ υποβάλλεται σε εκτεταμένα τεστ αντοχής, υποδηλώνοντας ότι το προσαρμοσμένο πυρίτιο της Google μπορεί να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα θερμικής διαχείρισης —κάτι που έχει ταλαιπωρήσει τις προηγούμενες γενιές.

     


    Σύμφωνα με τα αρχικά σημεία αναφοράς που μοιράζεται ο χρήστης @callmeshazzam στο X, ο Tensor G4 στο Pixel 9 Pro XL παρουσιάζει μια ανησυχητική τάση: μετά από μόλις τρία λεπτά υπό βαρύ φορτίο, η CPU αρχίζει να "κόβει", χάνοντας έως και το 50% της επεξεργαστικής της ισχύος. Μέχρι τα τέσσερα λεπτά, η απόδοση είχε μειωθεί σχεδόν κατά 60%, με το τσιπ να σταθεροποιείται μόλις στο 65% της μέγιστης ικανότητάς του. Αυτή η σοβαρή υποβάθμιση της απόδοσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τσιπ στη διατήρηση υψηλής απόδοσης κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρήσης.

    Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά δεδομένων των ακατέργαστων δεδομένων απόδοσης από τις δοκιμές. Το Tensor G4 αρχικά κορυφώθηκε στα 341 GIPS (οδηγίες giga ανά δευτερόλεπτο), αλλά έπεσε κατακόρυφα στα 145, 5 GIPS κατά τη χειρότερη διάρκεια του throttle, δείχνοντας ότι η θερμική διαχείριση του τσιπ μπορεί να μην είναι επαρκής για σταθερή υψηλή απόδοση. Αν και είναι αλήθεια ότι τέτοια stress tests ωθούν τις συσκευές πέρα από την τυπική χρήση του πραγματικού κόσμου, η σοβαρότητα του throttle που παρατηρείται εδώ θα μπορούσε να επηρεάσει την εμπειρία του χρήστη, ειδικά κατά τη διάρκεια εντατικών εργασιών όπως το gaming ή η επεξεργασία βίντεο.

    Η Google δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτά τα ευρήματα, αλλά η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει γρήγορα αυτά τα ζητήματα θερμικής διαχείρισης για να διασφαλίσει ότι το Pixel 9 Pro XL ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών. Καθώς περισσότεροι χρήστες παίρνουν στα χέρια τους τη συσκευή, πιθανότατα θα εμφανιστούν περαιτέρω δεδομένα, προτρέποντας ενδεχομένως την Google να αναπτύξει βελτιστοποιήσεις ή προσαρμογές λογισμικού σε μελλοντικές ενημερώσεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: gizmochina.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.