Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι προδιαγραφές που διέρρευσαν αποκαλύπτουν υψηλής ισχύος SoCs Snapdragon 8 Gen 4 και Dimensity 9400

      Η νέα γενιά επεξεργαστών κινητής τηλεφωνίας επεκτείνει τις ταχύτητες ρολογιού και τα όρια ισχύος

    Πρόσφατες διαρροές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Κίνα, αποκάλυψαν τις προδιαγραφές του Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm και του Dimensity 9400 της MediaTek, δίνοντας μια γεύση από την επόμενη γενιά επεξεργαστών κινητής τηλεφωνίας υψηλής απόδοσης. Σύμφωνα με τις διαρροές, ο Snapdragon 8 Gen 4 διαθέτει κύρια συχνότητα 4,37 GHz με κατανάλωση ενέργειας 9,5W, η οποία είναι σημαντικά υψηλότερη από τα τρέχουσας γενιάς system-on-chips (SoC). Αυτό το νέο τσιπ λέγεται ότι περιλαμβάνει μια GPU Adreno 830 χρονισμένη στα 1,25 GHz. Αντίθετα, το Dimensity 9400 φαίνεται να λειτουργεί με ελαφρώς χαμηλότερη μέγιστη ταχύτητα ρολογιού στα 3,8 GHz, με διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν πολλαπλούς πυρήνες που κυμαίνονται από 3,0 GHz έως 2,0 GHz, γεγονός που υποδηλώνει εστίαση στην αποδοτικότητα της ενέργειας και την ισορροπημένη απόδοση.

     

    Είναι ενδιαφέρον ότι οι διαρροές υποδηλώνουν επίσης δύο παραλλαγές του Snapdragon 8 Gen 4. Το τυπικό μοντέλο είναι χρονισμένο στα 4,37 GHz, ενώ μια εξειδικευμένη έκδοση, που πιθανώς απευθύνεται σε συσκευές Samsung Galaxy, έχει ρυθμιστεί στα 4,47 GHz. Αυτές οι προδιαγραφές ευθυγραμμίζονται με τις προηγούμενες φήμες, αν και παραμένουν ορισμένες αποκλίσεις, όπως οι διαφορετικές αναφερόμενες ταχύτητες ρολογιού για τον Dimensity 9400. Τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας, ειδικά για τις επιδόσεις ενός πυρήνα στον Snapdragon 8 Gen 4, έχουν προκαλέσει εντύπωση, καθώς υποδηλώνουν ένα σημαντικό άλμα στις απαιτήσεις ισχύος σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Ωστόσο, οι αναφορές αναφέρουν ότι αυτά τα τσιπ μπορεί να εξακολουθούν να προσφέρουν βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση υπό ορισμένες συνθήκες, ιδίως σε σενάρια που περιλαμβάνουν χαμηλότερη χρήση ενέργειας και εργασίες με ένταση GPU.

     

    Επιπλέον, το επερχόμενο Snapdragon X1P-42-100 SoC της Qualcomm, με την κωδική ονομασία «Purwa», σηματοδοτεί μια στροφή από τους προκατόχους του με έναν πιο οικονομικό σχεδιασμό. Η μήτρα Purwa είναι μια CPU 8 πυρήνων με μειωμένη απόδοση GPU και δίαυλο μνήμης 64-bit, με στόχο τη μείωση του ορίου τιμής για συσκευές που απαιτούν υψηλή νευρωνική επεξεργαστική ισχύ. Σε αντίθεση με τα μοντέλα 12 πυρήνων που βασίζονται στη Hamoa, η παραλλαγή Purwa μειώνει αρκετά χαρακτηριστικά, όπως τις λωρίδες PCIe και τις δυνατότητες κωδικοποίησης βίντεο, υποδεικνύοντας εστίαση σε εφαρμογές φιλικές προς τον προϋπολογισμό χωρίς να θυσιάζονται βασικές επιδόσεις για ορισμένες περιπτώσεις χρήσης.

     

    Καθώς πλησιάζουμε στην επίσημη παρουσίαση αυτών των SoCs, είναι σαφές ότι τόσο η Qualcomm όσο και η MediaTek σπρώχνουν το φάκελο με τους επεξεργαστές επόμενης γενιάς. Αυτές οι εξελίξεις υποδηλώνουν μια ποικίλη σειρά προϊόντων που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, καλύπτοντας τόσο τις ανάγκες επιδόσεων υψηλών προδιαγραφών όσο και πιο προσιτές, οικονομικά αποδοτικές συσκευές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.