Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Apple δημιουργώντας το δικό της οικοσύστημα

    Η Google χρησιμοποίησε το ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας CES για να παρουσιάσει τα μελλοντικά της σχέδια για "σφίξιμο" των δεσμών μεταξύ των συσκευών της και να κάνει μια προεπισκόπηση της υποστήριξης ξεκλειδώματος περισσότερων αυτοκινήτων με τηλέφωνα Android. 
    Οι βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη περιλάμβαναν ταχύτερη αντιστοίχιση αξεσουάρ με συσκευές Android και Chromebook της Google, ξεκλείδωμα συσκευών με λογισμικό Google μέσω έξυπνων ρολογιών με το Google Wear OS και κοινή χρήση περιεχομένου μεταξύ των προϊόντων της Google. Τα νέα χαρακτηριστικά φέρνουν στο νου τη δουλειά που έχει κάνει η Apple με το λογισμικό και το υλικό της, μια προσπάθεια που οδήγησε τους καταναλωτές να αγοράζουν περισσότερους τύπους συσκευών Apple. Το οικοσύστημα. Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια έχει από καιρό διαφημίσει το οικοσύστημά του ως ανώτερο από αυτό της Google λόγω στενής ενοποίησης και τώρα η Google προσπαθεί να ανταγωνιστεί αυτήν την εμπειρία.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε πολλά νέα χαρακτηριστικά που θα είναι διαθέσιμα το 2022.

    Μέσα στις επόμενες εβδομάδες:

    • Σύζευξη ακουστικών με συσκευές Google TV, Android TV και Chromebook, παρόμοια με τη δυνατότητα σύζευξης AirPods της Apple για Apple TV και Mac
    • Γρήγορη κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο από τηλέφωνα Android στο Chromebook, κάτι παρόμοιο με το AirDrop και το Photo Stream σε συσκευές Apple.

    Μέσα στους επόμενους μήνες:

    • Η δυνατότητα ξεκλειδώματος ενός Chromebook ή άλλης συσκευής Android φορώντας ένα smartwatch με Wear OS. Αυτό είναι παρόμοιο με ένα χαρακτηριστικό που έχει η Apple στο Mac εδώ και αρκετά χρόνια και στο iPhone από πέρυσι.
    • Τα ακουστικά Bluetooth μπορούν να μεταφέρουν την πηγή ήχου τους μεταξύ συσκευών Android και Chromebook, παρόμοια με τα AirPods σε όλα τα προϊόντα της Apple. Η Google προσθέτει επίσης μια δυνατότητα χωρικού ήχου όπως η Apple στα AirPods για να προσαρμόζει τον ήχο με βάση τις κινήσεις του κεφαλιού.

    Αργότερα το 2022:

    • Τα τηλέφωνα με τεχνολογία ultra-wide-band θα μπορούν να ξεκινήσουν μια BMW από τη τσέπη του χρήστη . Η δυνατότητα να ξεκινήσετε μια BMW βγάζοντας από την τσέπη σας ένα νέο τηλέφωνο Samsung Electronics Co. ή Pixel κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα. Θα υπάρχει επίσης μια δυνατότητα για απομακρυσμένη κοινή χρήση κλειδιού αυτοκινήτου. Η Google εργάζεται επίσης για να υποστηρίξει περισσότερα τηλέφωνα Android και οχήματα.
    • Η δυνατότητα απάντησης σε μηνύματα σε διάφορες εφαρμογές Android σε ένα Chromebook χωρίς εγκατάσταση των εφαρμογών συνομιλίας.
    • Η δυνατότητα ρύθμισης τμημάτων ενός Chromebook, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κωδικών πρόσβασης και διαπιστευτηρίων WiFi, έχοντας κοντά σας ένα τηλέφωνο Android.

    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.