Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD αποκαλύπτει το chipset Z2 Extreme, τροφοδοτώντας το μέλλον των PC Gaming Handhelds

      Με την αρχιτεκτονική Strix Point, το Z2 Extreme υπόσχεται τεράστια αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας

    Στην IFA 2024 στο Βερολίνο, η AMD ανακοίνωσε επίσημα τον διάδοχο του τσιπ Z1 Extreme, ένα ζωτικής σημασίας συστατικό πίσω από φορητές συσκευές παιχνιδιών όπως το ASUS ROG Ally και το Lenovo Legion Go. Το Z2 Extreme, το οποίο βασίζεται στην αρχιτεκτονική Strix Point της AMD, πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις gaming, με μεγάλη έμφαση στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε λειτουργίες υψηλής απόδοσης. Σύμφωνα με την AMD, αυτό το νέο chip θα επεκτείνει το χρόνο παιχνιδιού από τα πενιχρά 45 λεπτά στις εντυπωσιακές τρεις ώρες, φέρνοντας επανάσταση στο τοπίο του φορητού gaming.

     

    Τόσο το ASUS ROG Ally όσο και το Lenovo Legion Go έχουν συγκεντρώσει την προσοχή για τις εμπειρίες που μοιάζουν με κονσόλες, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο τσιπ Z1 Extreme. Αυτές οι συσκευές, αν και διαφορετικές σε μορφή και χαρακτηριστικά, μοιράζονται παρόμοιες δυνατότητες απόδοσης λόγω της κοινής τους αρχιτεκτονικής AMD. Ωστόσο, η ταχεία εξάντληση της μπαταρίας τιφαου Z1 Extreme αποτέλεσε σημείο απογοήτευσης για τους χρήστες, ειδικά κατά τη διάρκεια παιχνιδιών με υψηλές απαιτήσεις γραφικών. Το Z2 Extreme της AMD υπόσχεται να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα κατά μέτωπο, μαζί με πιθανές βελτιώσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως η δημιουργία πλαισίων, μια λειτουργία που αναμένεται να συμπεριληφθεί και στις κονσόλες επόμενης γενιάς.

     

    Εκτός από την παρουσίαση του Z2 Extreme, η AMD υπαινίχθηκε περαιτέρω εξελίξεις, όπως τα σχέδια της Lenovo για νέα μοντέλα Legion Go, προσφέροντας ενδεχομένως μια φθηνότερη έκδοση βασισμένη στην αρχιτεκτονική Hawk Point. Αυτή η νέα εποχή των φορητών υπολογιστών σηματοδοτεί επίσης αυξανόμενο ανταγωνισμό για τη Microsoft και το Steam, με το Steam Deck της τελευταίας να προσφέρει μια πιο φιλική προς το χρήστη εμπειρία μέσω του SteamOS, παρά το γεγονός ότι διαθέτει λιγότερη ακατέργαστη ισχύ. Με αυτές τις εξελίξεις, ο τομέας των φορητών παιχνιδομηχανών είναι έτοιμος για ένα συναρπαστικό μέλλον.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Daniel Rubino / Windows Central
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.