Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το YouTube κλιμακώνει τα μέτρα κατά των ad blockers

      Μια νέα τακτική στοχεύει τους χρήστες Ad Block με γρήγορη αναπαραγωγή των βίντεο

    Το YouTube έχει πρόσφατα εντείνει τις προσπάθειές του κατά των ad blockers, εφαρμόζοντας μια λειτουργία που παραλείπει τα βίντεο και πηγαίνει κατευθείαν στο τέλος για τους χρήστες που χρησιμοποιούν λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του YouTube για να διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις βλέπονται από τους θεατές ή για να ενθαρρύνει τις συνδρομές στο YouTube Premium.

     

    Η νέα λειτουργία έγινε για πρώτη φορά αντιληπτή από χρήστες που ανέφεραν ότι τα βίντεό τους προωθούνταν αυτόματα στο τέλος όταν εντοπίζονταν ένα ad blocker. Αυτή η τακτική έχει ως στόχο να καταστήσει την εμπειρία προβολής λιγότερο βολική για τους χρήστες που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις, ωθώντας τους είτε να απενεργοποιήσουν τα ad blockers τους είτε να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium χωρίς διαφημίσεις. Σύμφωνα με αναφορές, το πρόβλημα αυτό επηρεάζει πολλά προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Firefox, Edge και Safari, αν και είναι λιγότερο συχνό στον Chrome.

     

    Ο πόλεμος με τα ad blockers ακολουθεί μια σειρά από πειράματα του YouTube για την καταπολέμηση της απώλειας των διαφημιστικών εσόδων. Τα διαφημιστικά έσοδα της πλατφόρμας έχουν σημειώσει πτώση, γεγονός που αποτελεί σημαντική ανησυχία για την Alphabet, τη μητρική εταιρεία του YouTube. Καθώς τα ad blockers γίνονταν όλο και πιο διαδεδομένα, το YouTube δοκίμαζε διάφορες μεθόδους για να ενθαρρύνει τους χρήστες να απενεργοποιήσουν αυτές τις επεκτάσεις, όπως αναδυόμενα μηνύματα και τώρα, αυτόματη παράλειψη βίντεο.

     

    Ωστόσο, ανυποχώρητοι χρήστες έχουν βρει λύσεις. Ορισμένοι χρήστες στο προαναφερθέν νήμα του Reddit αναφέρουν ότι η χρήση επεκτάσεων όπως το uBlock Origin εξακολουθεί να λειτουργεί όπως προβλέπεται, ενώ άλλοι έχουν καταφύγει στη χρήση πρόσθετων όπως το Ad Speedup που επιταχύνει αυτόματα τις διαφημίσεις στο YouTube έως και 16 φορές.

     

    Εναλλακτικά, οι χρήστες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η χρήση ενός VPN και η ρύθμιση της τοποθεσίας σας στην Αλβανία θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τις διαφημίσεις του YouTube. Αυτό είναι πιθανό επειδή η πλατφόρμα διαφημίσεων της Google δεν υποστηρίζει ακόμα την αλβανική γλώσσα. 


    Πηγή
    Φωτογραφία: Dall-E
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.