Η τεχνολογία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και μια νέα ομάδα τεχνολογιών πρόκειται να φέρει επανάσταση στον τρόπο ζωής και εργασίας των ανθρώπων.
Το Walkme.com χρησιμοποίησε τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το εργαλείο ανάλυσης Buzzsumo για να ανακαλύψει ποιες τεχνολογίες που αλλάζουν το παιχνίδι και έχουν συζητηθεί περισσότερο στο διαδίκτυο. (από Ιανουάριο έως Δεκέμβριο 2021). Διαπιστώθηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη κατέχει την πρώτη θέση, με εκτιμώμενα 190.625 διαδικτυακά άρθρα που γράφτηκαν για αυτή από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2021 – το οποίο ισοδυναμεί με 522 διαδικτυακά άρθρα την ημέρα!
Η μηχανική μάθηση βρίσκεται στη δεύτερη θέση με περίπου 112.276 διαδικτυακά άρθρα, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται η εικονική πραγματικότητα (VR), με περίπου 71.241 διαδικτυακά άρθρα.
Η επαυξημένη πραγματικότητα (37.584), η κβαντική πληροφορική (35.729) και η υπολογιστική νέφος (31.287) είχαν πάνω από 30.000 διαδικτυακά άρθρα που επικεντρώθηκαν γύρω τους από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2021, κατατάσσοντας αντίστοιχα στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση.
Στο άλλο άκρο στη δέκατη θέση βρίσκεται το edge computing. Η τεχνολογία του κατανεμημένου παραδείγματος υπολογιστών είχε 8.092 διαδικτυακά άρθρα που γράφτηκαν σχετικά από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2021.
Ο Rafael Sweary, Πρόεδρος και Συνιδρυτής του Walkme.com σχολίασε την έρευνα: «Με τη διάχυση της τεχνητής νοημοσύνης, δεν είναι περίεργο ότι είναι μια από τις πιο συζητημένες τεχνολογίες σήμερα. Πάρτε ένα άλλο ευρέως συζητημένο θέμα, το Great Resignation, και σίγουρα, υπάρχει μια περίπτωση χρήσης τεχνητής νοημοσύνης που συνδέεται με αυτό.
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το λογισμικό και να προτείνει προληπτικά τρόπους βελτίωσης της εμπειρίας του χρήστη, με ενέργειες που μπορούν να γίνουν άμεσα. Είναι μια νίκη για τις επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να συγκεντρώσουν πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας και να κατανοήσουν πού αντιμετωπίζουν προβλήματα οι τελικοί χρήστες. Και είναι μια νίκη για τον εργαζόμενο, ο οποίος μπορεί να πλοηγηθεί γρήγορα στα δεδομένα της εταιρείας και δεν χρειάζεται να παλέψει με την εκτεταμένη εκπαίδευση πάνω σε αυτές. Όλα γίνονται αυτόματα, με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης για την εξαγωγή δεδομένων.»
Η Μεθοδολογία
Το Walkme.com χρησιμοποίησε σαν πηγές τους δικτυακούς τόπους «ITProPortal» και «Forbes» για να δημιουργήσει μια αρχική λίστα με τις τεχνολογίες που πρόκειται να μεταμορφώσουν τον τρόπο ζωής και εργασίας των ανθρώπων τα επόμενα χρόνια.
Ο βασικός κατάλογος των τεχνολογιών που εξετάστηκαν/λήφθηκαν υπόψη περιλάμβανε: τεχνητή νοημοσύνη (AI), μηχανική μάθηση, εικονική πραγματικότητα (VR), κβαντικός υπολογισμός, υπολογιστικό νέφος, αυτοματισμός ρομποτικής διαδικασίας (RPA), επαυξημένη πραγματικότητα (AR), 5G, digital twins, edge υπολογιστές, έξυπνα συμβόλαια, 3D εκτύπωση, 4D εκτύπωση, νανοτεχνολογία, φωνητικές διεπαφές/chatbots και ανθρώπινη αύξηση – 16 συνολικά.
Μόλις καταρτίστηκε μια ολοκληρωμένη λίστα με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, το Walkme.com αξιολόγησε κάθε τεχνολογία στη βάση δεδομένων Buzzsumo για να προσδιορίσει πόσα περίπου διαδικτυακά άρθρα δημοσιεύτηκαν για αυτές.
Μόλις συλλέχθηκαν τα δεδομένα για κάθε τεχνολογία που αναλύθηκε, ένα σύστημα κατάταξης οργάνωσε τα αποτελέσματα από το υψηλότερο στο χαμηλότερο με βάση τον αριθμό των διαδικτυακών άρθρων που γράφτηκαν για κάθε τεχνολογία. Οι δέκα πρώτες τεχνολογίες παρουσιάζονται στον τελικό πίνακα παραπάνω.
Για να ληφθούν υπόψη οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους δημοσιεύονται τα διαδικτυακά άρθρα, η Walkme.com εξέτασε όλες τις παραλλαγές ονομασίας και αναφοράς, π.χ. «τεχνητή νοημοσύνη», AI», «5G», «δίκτυο 5G/επικοινωνία 5G» και άλλα.
Επιπλέον, για να αυξηθεί η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, τα ονόματα των τεχνολογιών που εξετάστηκαν μεταφράστηκαν σε 13 ξένες γλώσσες που περιελάμβαναν: Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρουμανικά, Ολλανδικά, Ελληνικά, Τσεχικά, Σουηδικά και Ουκρανικά – Αυτές οι γλώσσες εξετάστηκαν επειδή είναι από τις πιο ομιλούμενες/γραπτές γλώσσες στον κόσμο και η βάση δεδομένων Buzzsumo είχε τη δυνατότητα να κατανοεί με ακρίβεια τις μεταφράσεις για τις καταχωρημένες ξένες γλώσσες.
Ενώ υπάρχουν και άλλες ξένες γλώσσες, όπως τα Mandarin, τα Χίντι, τα Αραβικά, τα Ρωσικά και τα Μπενγκάλια που χρησιμοποιούνται ευρέως, αποκλείστηκαν από την έρευνα επειδή η βάση δεδομένων Buzzsumo δεν είχε τις δυνατότητες να αξιολογήσει με ακρίβεια τις μεταφράσεις σε αυτές τις αντίστοιχες ξένες γλώσσες.
Τα στοιχεία για τον αριθμό των διαδικτυακών άρθρων που δημοσιεύονται για κάθε τεχνολογία είναι κατά προσέγγιση και αντιπροσωπεύουν παγκόσμια διαδικτυακά άρθρα που δημοσιεύτηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2021.
Η βάση δεδομένων του Buzzsumo δεν μπόρεσε να ανακτήσει δεδομένα σχετικά με την τεχνολογία blockchain, επομένως αυτό αποκλείστηκε από την έρευνα.
Φωτογραφία: Laurent T / Shutterstock.
Recommended Comments
There are no comments to display.
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now