Ο νοτιοκορεατικός πάροχος διαδικτύου KT κατηγορείται ότι διένειμε κακόβουλο λογισμικό σε περισσότερους από 600.000 συνδρομητές με σκοπό να παρεμποδίσει την κυκλοφορία BitTorrent. Αυτή η αμφιλεγόμενη κίνηση, που αναφέρθηκε από το κορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο JBTC, προκάλεσε αστυνομική έρευνα σχετικά με τις πρακτικές του παρόχου, αποκαλύπτοντας αυτό που φαίνεται να είναι μια συστηματική προσπάθεια διαχείρισης του κόστους του δικτύου μέσω της διακοπής της χρήσης torrent.
Η κοινή χρήση αρχείων εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής στη Νότια Κορέα, αλλά λειτουργεί διαφορετικά από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες. Οι υπηρεσίες "Webhard", συντομογραφία για Web Hard Drive, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Πρόκειται για επί πληρωμή υπηρεσίες που υποστηρίζονται από το BitTorrent, οι οποίες προσφέρουν επίσης seeds, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα αρχεία παραμένουν διαθέσιμα.
Οι υπηρεσίες Webhard βασίζονται στο "Grid System" με δυνατότητα BitTorrent, το οποίο έγινε τόσο δημοφιλές στην Κορέα που οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου άρχισαν να το παρατηρούν. Δεδομένου ότι αυτές οι μεταφορές torrent χρησιμοποιούν μεγάλο εύρος ζώνης, το οποίο είναι πολύ δαπανηρό στη χώρα, οι πάροχοι προτιμούν να μην έχουν αυτή τη δραστηριότητα ανταλλαγής αρχείων στα δίκτυά τους.
Η KT, πρώην γνωστή ως Korea Telecom, φέρεται να απασχολούσε ειδική ομάδα για την ανάπτυξη και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού που παρακολουθούσε και παρενέβαινε στις μεταφορές δεδομένων των χρηστών της. Η αστυνομική έρευνα, υπό την ηγεσία της αστυνομικής υπηρεσίας Gyeonggi Southern Police Agency, αποκάλυψε ότι η τακτική της KT υπερέβαινε τον απλό περιορισμό. Διαπιστώθηκε ότι ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου είχε εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό για να διαταράξει ενεργά τις υπηρεσίες του Webhard που βασίζονται στο Grid, προκαλώντας σημαντικά λειτουργικά προβλήματα. Οι συνδρομητές ανέφεραν ασυνήθιστα σφάλματα και διακοπές των υπηρεσιών, γεγονός που οδήγησε στην ανακάλυψη της εμπλοκής της KT. Μια δικαστική υπόθεση το 2020 είχε προηγουμένως ταχθεί υπέρ της KT όσον αφορά τις πρακτικές διαχείρισης του δικτύου της, αλλά η συνεχιζόμενη έρευνα αποκάλυψε βαθύτερες, πιο επεμβατικές ενέργειες.
Οι αρχές έχουν εντοπίσει περισσότερα από δώδεκα πρόσωπα ενδιαφέροντος εντός της ΚΤ, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την ενορχήστρωση της διανομής του κακόβουλου λογισμικού. Οι αναφορές των ερευνών υποδηλώνουν ότι τα κίνητρα της ΚΤ ήταν πιθανότατα οικονομικά, με στόχο τη μείωση του σημαντικού κόστους που συνδέεται με τις υψηλές απαιτήσεις εύρους ζώνης της κίνησης BitTorrent. Με την εκφόρτωση αυτής της κίνησης, η ΚΤ θα μπορούσε δυνητικά να εξοικονομήσει εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Η ΚΤ υποστηρίζει ότι οι ενέργειές της αποσκοπούσαν στην αποτελεσματική διαχείριση της κίνησης του δικτύου. Ωστόσο, αυτή η αιτιολόγηση δεν έχει κάνει πολλά για να καταπνίξει τις αντιδράσεις. Οι πρακτικές του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου έχουν εγείρει σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ηθική, με την αστυνομία να συνεχίζει να διερευνά την πλήρη έκταση των δραστηριοτήτων της KT. Η υπόθεση αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και των υπηρεσιών ανταλλαγής αρχείων, τονίζοντας τα όρια στα οποία μπορεί να φτάσουν οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου για να μετριάσουν την ένταση και το κόστος του δικτύου.
Recommended Comments
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now