Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η uBlock Origin Lite Αποσύρεται από το Firefox Add-ons Store

      Η δημοφιλής επέκταση για μπλοκάρισμα περιεχομένου δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο επίσημο κατάστημα του Firefox.

    Οι χρήστες του Firefox που χρησιμοποιούν την uBlock Origin Lite θα πρέπει να ενημερωθούν ότι η επέκταση δεν υποστηρίζεται πλέον από το επίσημο Firefox Add-ons Store. Ο δημιουργός της, Raymond Hill, αποφάσισε να αποσύρει την υποστήριξη μετά από πολλαπλές αμφιλεγόμενες κριτικές από την ομάδα αξιολόγησης του καταστήματος, περιγράφοντάς τις ως "ανοησίες και εχθρικές."

     

    Το πρόβλημα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, όταν η Mozilla σήμανε όλες τις εκδόσεις της uBlock Origin Lite ότι παραβιάζουν τις πολιτικές της. Οι κριτές υποστήριξαν ότι η επέκταση συλλέγει δεδομένα χρηστών και περιέχει "συμπυκνωμένο ή μηχανικά δημιουργημένο κώδικα." Ο Hill αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις JavaScript μπορεί εύκολα να δει πως οι ισχυρισμοί δεν έχουν βάση.

     

    Παρά την αναγνώριση του λάθους από τη Mozilla, ο Hill αποφάσισε να αποσύρει οριστικά την uBlock Origin Lite από το Firefox Add-ons Store και να την φιλοξενήσει ανεξάρτητα. Οι χρήστες που θέλουν να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν, μπορούν να κατεβάσουν την τελευταία έκδοση από το GitHub.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική uBlock Origin για Firefox παραμένει διαθέσιμη και υποστηρίζεται κανονικά. Η Lite έκδοση, βασισμένη στο Manifest V3, είναι πιο ελαφριά και αποδοτική όσον αφορά την κατανάλωση πόρων, αλλά πλέον θα χρειαστεί να εγκατασταθεί από εξωτερικές πηγές.


    Πηγή
    Φωτογραφία: HardReset.info
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.