Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Mozilla εγκαταλείπει το Fediverse: Κλείνει την πλατφόρμα Mozilla.social

      Η Mozilla επικεντρώνεται στη Firefox και την τεχνητή νοημοσύνη, αφήνοντας πίσω το ανοικτό κοινωνικό δίκτυο Mastodon

    Η Mozilla ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη λειτουργία της στον χώρο του fediverse, γνωστό και ως το ανοιχτό κοινωνικό δίκτυο, κλείνοντας την πλατφόρμα της Mozilla.social στις 17 Δεκεμβρίου. Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας να εστιάσει περισσότερο στα βασικά της προϊόντα, όπως ο Firefox και η τεχνητή νοημοσύνη, αφήνοντας πίσω την πειραματική της πλατφόρμα στο Mastodon.

     

    Το Mozilla.social, που συνδέεται με το Mastodon, είχε μόλις 270 ενεργούς χρήστες την εποχή της ανακοίνωσης, πολύ λιγότερους από τους 247.500 ενεργούς χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας Mastodon.social. Παρά τη μικρή του βάση χρηστών, η Mozilla είχε αρχικά προωθήσει το fediverse ως μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική στα κεντρικοποιημένα κοινωνικά δίκτυα, αλλά η αλλαγή στη διοίκηση και η στροφή της εταιρείας σε πιο κεντρικά προϊόντα οδήγησαν στη διακοπή της επένδυσης στον τομέα αυτό.

     

    Οι χρήστες της Mozilla.social έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα δεδομένα τους ή να μεταφερθούν σε άλλη πλατφόρμα Mastodon, αξιοποιώντας την ευελιξία του fediverse που επιτρέπει τη μεταφορά λογαριασμών χωρίς απώλεια περιεχομένου ή ακολούθων. Παράλληλα, η startup Mammoth, η οποία υποστηρίχθηκε από τη Mozilla και αναπτύσσει εφαρμογή τρίτου για το Mastodon, μετέφερε την πλατφόρμα της σε άλλο πάροχο φιλοξενίας.

    Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τη νέα στρατηγική της Mozilla, η οποία, υπό την καθοδήγηση της Laura Chambers, εστιάζει και πάλι στις βασικές της τεχνολογίες, αφήνοντας πίσω μικρότερα projects.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Mozilla
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.