Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Έκθεση ασφαλείας 2024 της Cloudflare δείχνει μια ανησυχητική αύξηση των απειλών στο διαδίκτυο

      Οι αυξανόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο και οι επιπτώσεις τους

    Η τελευταία έκθεση της Cloudflare για την κατάσταση της ασφάλειας εφαρμογών αποκαλύπτει μια ανησυχητική αύξηση των απειλών στο διαδίκτυο για το 2024, με το 6,8% της διαδικτυακής κυκλοφορίας να χαρακτηρίζεται ως κακόβουλη, αυξημένη κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή, που αποδίδεται σε γεωπολιτικές εντάσεις και σημαντικά γεγονότα όπως πόλεμοι και εκλογές, υπογραμμίζει το εξελισσόμενο τοπίο των απειλών στον κυβερνοχώρο. Οι φιλορωσικές ομάδες χακτιβιστών, όπως οι REvil, KillNet και Anonymous Sudan, στοχεύουν ολοένα και περισσότερο ιστοσελίδες δυτικού ενδιαφέροντος, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

     

    Μια ανησυχητική τάση που επισημαίνεται στην έκθεση είναι η ταχεία εκμετάλλευση νέων ευπαθειών. Σε ένα αξιοσημείωτο περιστατικό, επιτιθέμενοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν μια παράκαμψη αυθεντικοποίησης JetBrains TeamCity DevOps μόλις 22 λεπτά μετά τη δημοσίευση του proof-of-concept κώδικα. Αυτός ο γρήγορος χρόνος απόκρισης ξεπερνά την ικανότητα πολλών οργανισμών να διαβάσουν ακόμη και τις συμβουλές ασφαλείας, πόσο μάλλον να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Επιπλέον, η επικράτηση των zero-day exploits συνεχίζει να αυξάνεται, με 97 τέτοια exploits να έχουν αναφερθεί από την Google μόνο το 2023.

     

    Οι επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS) παραμένουν κυρίαρχη απειλή, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 37% του συνόλου της μετριασμένης κυκλοφορίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Cloudflare μπλόκαρε 4,5 εκατομμύρια μοναδικές επιθέσεις DDoS, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι επιθέσεις αυτές δεν αυξάνονται μόνο σε αριθμό αλλά και σε πολυπλοκότητα. 


    Πηγή
    Φωτογραφία: Craig Hastings/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.