Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    webOS Re:New της LG - Κάθε χρόνο νέο λογισμικό για 5 χρόνια

      Το λογισμικό webOS επόμενης γενιάς της LG επαναπροσδιορίζει της εμπειρία έξυπνων τηλεοράσεων παγκοσμίως

    Το webOS Re:New, το μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται στους ιδιοκτήτες τηλεοράσεων LG Smart TV αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος κάθε χρόνο, με την τελευταία αναβάθμιση[1] του λογισμικού webOS επιτρέπει στους χρήστες να αναβαθμίσουν την τηλεόρασή τους στην «επόμενη» έκδοση και τους υπόσχεται μια νέα τηλεοπτική εμπειρία με τέσσερις δωρεάν αναβαθμίσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια[2].

     

    Το LG webOS με συνεχή εξέλιξη εδώ και πάνω από μια δεκαετία, κάθε χρόνο προσπαθεί να προσθέτει νέες επιλογές προσαρμογής για να προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία και ένα πιο εξατομικευμένο UX., προσθέτοντας συνεχώς νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες για να εμπλουτίσει την εμπειρία του χρήστη και να προσφέρει σημαντική αξία στους πελάτες της LG TV.

    Με το webOS η τηλεόραση μεταμορφώνεται στον απόλυτο οικιακό κόμβο ψυχαγωγίας και με κάθε αναβάθμιση οι χρήστες απολαμβάνουν μια καινούρια τηλεόραση, με εξατομικευμένες συστάσεις περιεχομένου προσαρμοσμένες στις ατομικές προτιμήσεις και συνήθειες θέασης, ποικιλία νέων χαρακτηριστικών, εφαρμογών και υπηρεσιών.

     

    Μαζί με ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων εξατομίκευσης και πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εφαρμογές, οι αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος προσφέρουν μια σειρά από βελτιώσεις επιδόσεων που κάνουν το webOS ακόμα πιο ομαλό και τη συνολική εμπειρία του χρήστη ακόμα καλύτερη.

    Επιπλέον, το πιο πρόσφατο λογισμικό ανοικτού κώδικα webOS εξασφαλίζει ισχυρή ασφάλεια, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Η αναβάθμιση webOS 23 για τις τηλεοράσεις LG των μοντέλων 2022 έχει πιστοποιηθεί από το British Standards Institution (BSI), γεγονός που δηλώνει ότι παρέχει αυξημένη σταθερότητα και ασφάλεια μέσω της ενσωμάτωσης προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας. Επιπλέον, η διαδικασία Secure Development Lifecycle (SDL) της LG εντοπίζει και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τυχόν ευπάθειες ασφαλείας.

    Το webOS εμποδίζει την εγκατάσταση εφαρμογών που έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό και απαγορεύει την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες ή μη αξιόπιστες πηγές μέσω διαφόρων μεθόδων επαλήθευσης. Εξασφαλίζει επίσης την ασφαλή μετάδοση και αποθήκευση δεδομένων. Όταν οι χρήστες συνδέονται στους λογαριασμούς τους, χρησιμοποιούνται κλειδιά κρυπτογράφησης για να διασφαλιστεί ότι οι κωδικοί πρόσβασης και οι πληροφορίες πιστοποίησης αποθηκεύονται με ασφάλεια.

    Επιπλέον, το webOS προστατεύει τους πελάτες και τα δεδομένα τους παρέχοντας πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επαλήθευσης κατά την εκκίνηση και της δημιουργίας τυχαίων αριθμών.

     

    Οι χρήστες των επιλέξιμων τηλεοράσεων LG 2022 που έχουν εγκαταστήσει την αναβάθμιση webOS 23 που κυκλοφόρησε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μπορούν τώρα να επωφεληθούν από την αρχική οθόνη και το UI Quick Card. Η Αρχική οθόνη παρέχει συστάσεις περιεχομένου και εφαρμογών προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις και το ιστορικό προβολής του κάθε χρήστη.

     

    Αντίστοιχα, το Quick Card UI ενισχύει τη χρηστικότητα, οργανώνοντας το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες σε λογικές κατηγορίες όπως μουσική, παιχνίδια και αθλητικά, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που προτιμούν με ελάχιστη προσπάθεια. Η διαισθητική διάταξη εξοικονομεί στους χρήστες πολύτιμο χρόνο για την αναζήτηση συγκεκριμένων εκπομπών και εφαρμογών, με αποτέλεσμα μια πιο απρόσκοπτη και αποτελεσματική εμπειρία webOS.

     

    Για τους χρήστες των τηλεοράσεων LG 2023 που θα εγκαταστήσουν την αναβάθμιση webOS 24 (η οποία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους) θα επωφεληθούν από νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που εμπλουτίζουν την εμπειρία χρήσης, προσφέροντας μεγαλύτερη εξατομίκευση, ευκολία και πολλά άλλα στο UX και το UI.

     

    Μία από τις αξιοσημείωτες προσθήκες που προσφέρει η αναβάθμιση του webOS 24[3] είναι το Sports Portal. Αυτή η νέα λειτουργία παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα αθλητικών πληροφοριών και περιεχομένου. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να πραγματοποιούν αναζητήσεις με λέξεις-κλειδιά στο διαδίκτυο και να εξερευνούν λίστες με σημαντικά αθλητικά πρωταθλήματα και δημοφιλείς εφαρμογές που σχετίζονται με τον αθλητισμό για μια εξατομικευμένη και βελτιωμένη εμπειρία αθλητικής προβολής στην LG Smart TV.

    Η αναβάθμιση στην έκδοση '24 του webOS θα βελτιώσει επίσης αρκετές λειτουργίες με μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, όπως το Picture Wizard, που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις εικόνας σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις. Επίσης, θα εισαγάγει ορισμένα χαρακτηριστικά AI, όπως το Voice ID[4] και το AI Chatbot. Το Voice ID επιτρέπει στα μοντέλα του 2023 να αναγνωρίζουν τις φωνές διαφορετικών χρηστών, παρέχοντας σε κάθε μέλος του νοικοκυριού μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.

     

    Επιπλέον, η αναβάθμιση του webOS 24 προσθέτει υποστήριξη για το Chromecast Built-in μαζί με το Airplay (το οποίο υποστηρίζεται από πριν), επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν περιεχόμενο από τα περισσότερα smartphones, tablet ή PC στις τηλεοράσεις τους με μεγάλη οθόνη με μεγαλύτερη συμβατότητα.

     

    Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η LG κυκλοφόρησε την ενημέρωση λογισμικού webOS 23 για τις τηλεοράσεις του 2022[5] και η ενημέρωση έχει ήδη εφαρμοστεί στη συντριπτική πλειονότητα των επιλέξιμων μοντέλων του 2022, ενώ για τις τηλεοράσεις που κυκλοφόρησαν το 2023[6], η ενημέρωση σε webOS 24 έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

     

    *Σημειώνεται σημαντικά ότι, τα χαρακτηριστικά που ενεργοποιούνται μέσω αναβαθμίσεων λογισμικού ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή/αγορά και υπόκεινται σε περιορισμούς βάσει της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο και άλλων παραγόντων. Οι αναβαθμίσεις hardware ή λειτουργιών που βασίζονται σ΄αυτό δεν καλύπτονται από την αναβάθμιση της έκδοσης webOS. Για παράδειγμα, οι βελτιώσεις στην ποιότητα εικόνας και ήχου που βασίζονται σε επεξεργαστές Alpha θα πρέπει να σημειωθούν ως ξεχωριστές και δεν θα επηρεαστούν.

     

    [1] Οι αναδυόμενες ειδοποιήσεις που προσφέρουν πλήρη αναβάθμιση χωρίς την ανάγκη επιλογής συγκεκριμένου UX, UI ή χαρακτηριστικών αποστέλλονται μόνο στους πελάτες που έχουν συμφωνήσει να τις λάβουν. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η αναβάθμιση δεν καλύπτει την απόδοση, τα χαρακτηριστικά ή την αντοχή του υλικού της τηλεόρασης.

    [2] Το webOS RE: New Program υποστηρίζει συνολικά 4 webOS αναβαθμίσεις σε διάρκεια 5 χρόνων. Το 5ετές όριο αναβάθμισης του webOS RE: New Program είναι η παγκόσμια κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος. Η πρώτη αναβάθμιση του webOS θα προκύψει δυο χρόνια μετά τη στιγμή της αγοράς. Οι πελάτες λαμβάνουν 5 εκδόσεις του webOS συμπεριλαμβανομένης της ισχύουσας έκδοσης κατά τη στιγμή της αγοράς. Μερικά χαρακτηριστικά, εφαρμογές και υπηρεσίες ενδέχεται να μην αναβαθμιστούν, αναλόγως του μοντέλου. 

    [3] Οι πελάτες που κατέχουν μοντέλα τηλεοράσεων 2022 που πληρούν τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα webOS Re:New θα λάβουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναβάθμισης, όπως Chromecast Built-in, AI Chatbot κ.λπ., στην επόμενη αναβάθμιση σε webOS24 στις αρχές του 2025. Επιπλέον, ορισμένες νέες λειτουργίες (που παρέχονται στο πλαίσιο εφαρμογών και υπηρεσιών) που βασίζονται σε συγκεκριμένα εξαρτήματα ή δυνατότητες υλικού ενδέχεται να μην υποστηρίζονται μέσω της(των) αναβάθμισης(ών).

    [4] Διατίθεται στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. Η διαθεσιμότητα αυτής της λειτουργίας θα επεκταθεί στις 2024 LG Smart TV σε άλλες περιοχές πρώτα στις τηλεοράσεις 2024 και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί στις 2023 LG Smart TV μέσω αναβάθμισης της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος

    [5] Η σειρά τηλεοράσεων 2022 OLED της LG, LG OLED Flex, LG OLED Objet Collection Posé καθώς και η σειρά 2022 QNED Mini LED 8K της LG (σειρά QNED99/95).

    [6] Η σειρά τηλεοράσεων LG 2023 OLED TV, η σειρά τηλεοράσεων QNED 2023 και η σειρά τηλεοράσεων UHD 2023


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.