Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Μεγαλύτερη Ελληνική Αποστολή στην Gamescom 2024

      Φέτος, η ελληνική αποστολή θα είναι η μεγαλύτερη που έχει συμμετάσχει ποτέ στην Gamescom

    Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece) ανακοινώνει την συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στην Gamescom 2024 που θα διεξαχθεί στην Κολωνία από τις 21 έως 25 Αυγούστου. Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι Έλληνες δημιουργοί παιχνιδιών θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση ψηφιακής ψυχαγωγίας στην Ευρώπη, σε συνδιοργάνωση με το Enterprise Greece και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ.

     

    Φέτος, η ελληνική αποστολή θα είναι η μεγαλύτερη που έχει συμμετάσχει ποτέ στην Gamescom, φιλοδοξώντας να κατακτήσει την έκθεση και να εντυπωσιάσει την παγκόσμια κοινότητα των gamers και των επαγγελματιών του κλάδου. Με 12 μοναδικά projects, οι Έλληνες δημιουργοί είναι έτοιμοι να δείξουν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και το πάθος τους για την τέχνη των ψηφιακών παιχνιδιών.

     

    Τα Project της Ελληνικής Αποστολής

     

    1. Homeseek από την Traptics

     

    Ένα μετα-αποκαλυπτικό παιχνίδι στρατηγικής επιβίωσης, τοποθετημένο σε μια δυστοπική Γη του επόμενου αιώνα όπου οι πόροι έχουν εξαντληθεί. Σε έναν ξηρό έρημο όπου το νερό έχει γίνει το νέο χρυσάφι, κάθε απόφαση γίνεται ζήτημα ζωής ή θανάτου. Με την καθοδήγησή σας, η επιβίωση μπορεί να είναι εφικτή.

     

    Homeseek - Official Release Date Trailer | Future Games Show 2023

     

    2. Selini από την Cymban

     

    Βυθίσου σε μια μη γραμμική περιπέτεια γεμάτη με σκοτεινούς και διεφθαρμένους replicants, εναλλακτική βαρύτητα, ένα αρχαίο διαστημόπλοιο, μια εγκαταλελειμμένη αλιευτική βάρκα, μυστικές φυλές και άλλα. Καθοδήγησε έναν μοναχικό replicant μέσα από τις σκιές και αποκάλυψε τα μυστικά αυτού του κρυπτικού κόσμου. Συνδυάζοντας τα στυλ παιχνιδιών όπως το Inside, Hyper Light Drifter και Environmental Station Alpha, το SELINI μεταμορφώνεται σε ένα 2.5D story-rich metroidvania επικεντρωμένο στην εξερεύνηση ενός αινιγματικού διασυνδεδεμένου κόσμου.

     

    SELINI Demo Trailer

     

    3. Chantey από την Gordyn Code

     

    Ένα pirate-metal-inspired, top-down adventure game αναπτυγμένο για την σειρά φορητών κονσολών GAMEBOY™. Τοποθετημένο σε μια εναλλακτική ιστορία όπου η μυθολογία των πειρατών της Χρυσής Εποχής συναντά τους δυνατούς ρυθμούς του heavy metal, οι παίκτες ξεκινούν ένα επικό ταξίδι για να συλλέξουν μυστηριώδεις ναυτικές μελωδίες, χρησιμοποιώντας τις σε ρυθμικές μάχες για να ξεπεράσουν εχθρούς, να πλοηγηθούν σε επικίνδυνα νερά και να επιβιώσουν από τους τρόμους που κρύβονται κάτω από τα κύματα του ωκεανού. Το Chantey προσφέρει μια μοναδική, cross-genre εμπειρία, συνδυάζοντας στοιχεία κλασικού adventure και rhythm gameplay με σύγχρονο game design και παρουσιάζεται με ένα εντυπωσιακά μοναδικό οπτικό στυλ που ωθεί το υλικό στο όριο των δυνατοτήτων του. Το Chantey διαθέτει επίσης ένα αυθεντικό soundtrack που αντηχεί τον διακριτικό ήχο της pirate metal μουσικής, αποτίοντας φόρο τιμής στα θρυλικά και πρωτοπόρα συγκροτήματα του είδους.

     

    Trailer TBA

    Gamescom 2024 | Greece's line up | Chantey

     

    4. UNSAFE από την Onskulls

     

    Ένα horror co-op sci-fi game. Παίξε μόνος ή συνεργάσου με μια ομάδα έως 4 παικτών για να επιβιώσεις σε διαφορετικούς διαστημικούς σταθμούς που έχουν υποκύψει σε φρίκες της δικής τους κατασκευής. Εξερεύνησε σταθμούς, ανακάλυψε μυστικά, ανάκτησε υλικά και πούλησέ τα για να συνεχίσεις τον κύκλο επιβίωσης

     

    Unsafe Gameplay Trailer

    Gamescom 2024 | Greece's line up | UNSAFE

     

    5. Necrophosis από την Dragonis Games

     

    Ένα first-person horror adventure που σε βυθίζει σε έναν εφιαλτικό-κολασμένο κόσμο γεμάτο με παράξενες μορφές και ζοφερά οπτικά εφέ. Εξερεύνησε απόκοσμα-σουρεαλιστικά τοπία και ξετύλιξε μυστήρια σε αυτό το ατμοσφαιρικό ταξίδι μέσα από το μακάβριο.

     

    Necrophosis - Official Teaser Trailer

     

    6. Elevator Down από την Envy Softworks

     

    Καλώς ήρθες στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της μετά θάνατον ζωής – το Γραφείο Αξιολόγησης Ζωής. Στο "Elevator Down," παίζεις ως ο φύλακας της πύλης μεταξύ παραδείσου και κόλασης, με το υπέρτατο καθήκον: να αποφασίσεις ποιος ανεβαίνει στην αιώνια ευδαιμονία και ποιος κατεβαίνει στην αιώνια τιμωρία. Εξερεύνησε τις λεπτομέρειες των διαφόρων θρησκειών, βάλε τα θεμέλια της ηθικής και της λύτρωσης και διαμόρφωσε το πεπρωμένο των ψυχών και των κόσμων. Είσαι έτοιμος να αποφασίσεις ποιος ανεβαίνει, ποιος κατεβαίνει και ποιος κερδίζει την καρδιά σου σε αυτό το παιχνίδι γραφειοκρατίας στη μετά θάνατον ζωή;

     

    Trailer TBA

     

     

     7. Dunestake από την Eteros Studios

     

    Ένα single player, high-risk high-rewarding auto-battler με έμφαση στο betting, προσφέροντας ποικιλία στρατηγικών και συνδυασμών που επηρεάζουν τα αποτελέσματα των μαχών και του betting.

     

    Trailer TBA

    https://youtu.be/HUJxxq4E21M                        

     

    8. Spellbound Hearts από την Funigami

     

    Ένα visual novel που ακολουθεί την ιστορία του Lycos, ενός βρικόλακα που παγιδεύεται σε ένα έρημο κάστρο από μια ισχυρή κατάρα. Συναντά τον νεαρό μάγο Zephyros, που αναζητά μια σταγόνα από το αίμα του για να σώσει το χωριό του από μια πανώλη. Καθώς οι μοίρες τους διασταυρώνονται, ξεκινούν ένα ταξίδι εμπιστοσύνης, λύτρωσης και αγάπης.

     

    Spellbound Hearts Game Trailer

    Gamescom 2024 | Greece's line up | SpellBount Hearts

     

    9. Haunted Bloodlines από την Horrified Triangles 

     

    Ένα survival, psychological horror game πρώτου προσώπου. Σε σκοτεινά δωμάτια ενός επεκτεινόμενου αρχοντικού, μια τρομακτική ιστορία ξεδιπλώνεται. Καθώς το αρχοντικό "αναπνέει", κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται μέσα στους τοίχους του. Η επιβίωση εξαρτάται από τη δική σου ψυχική υγεία. Θυμήσου πάντα ότι ο χρόνος μπορεί να είναι είτε φίλος είτε εχθρός.

     

    Haunted Bloodlines - Official Teaser Trailer

     

    10. Cat Detective Albert Wilde από την Beyond Those Hills

     

    Ένα comedy adventure game με στοιχεία noir, sci-fi και mystery, τοποθετημένο σε μια φανταστική εκδοχή της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1930. Με ατμοσφαιρικά ασπρόμαυρα vintage γραφικά, αξιαγάπητους ανθρωπόμορφους χαρακτήρες, καθηλωτικό Voice-Over και "μη ανθρώπινη" υποκριτική φωνών, το παιχνίδι υπόσχεται τουλάχιστον ένα αστείο για τις θηλές μιας γάτας (έχουν έξι!).

     

    Albert Wilde: Quantum P.I. - Official Trailer | Women Led Games

    Gamescom 2024 | Greece's line up | Albert Wilde Quantum P.I | Placeground

     

    11. Monarchy από την Brain Seal Ltd 

     

    Ένα minimal 2D strategy game που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και διαχείριση μιας μοναρχίας, συνδυάζοντας στρατηγική και τακτική.

     

    Trailer TBA

    Gamescom 2024 | Greece's line up | Monarchy

     

    12. Arcweave από την Arcweave

     

    Μια βραβευμένη, cross-device, no-code, collaborative λύση σχεδιασμένη για οργανισμούς που δημιουργούν διαδραστικές εμπειρίες. Επειδή είναι web-based, οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αμέσως, χωρίς ανάγκη για κουραστικές λήψεις. Τα real-time collaborative features μας επιτρέπουν στις ομάδες και τα studios να βλέπουν, να γράφουν και να επεξεργάζονται projects ταυτόχρονα, χωρίς καθυστερήσεις. Με πλήρη ενσωμάτωση με Unreal Engine, Unity και Godot μέσω των δωρεάν επίσημων plugins μας, καθώς και υποστήριξη τρίτων plugins όπως DefArc για Defold, JArcscript για Java και Pixel Crushers Dialogue System για Unity.

     

    Design And Play Your Interactive Stories With Arcweave

     

    Οι επισκέπτες της Gamescom θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν αυτά τα συναρπαστικά παιχνίδια στο Hall 10.2, Booth F-06G στο Indie Area της Gamescom, γνωρίζοντας από κοντά τους δημιουργούς τους και μαθαίνοντας για την ιστορία και την έμπνευση πίσω από κάθε project.

     

    Η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Η Gamescom είναι μια σημαντική πλατφόρμα για την προβολή των ελληνικών ταλέντων και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δημιουργοί μας θα εντυπωσιάσουν για ακόμα μία φορά.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.