Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Δυο ερευνητικές εργασίες της LG γίνονται δεκτές από συνέδριο τεχνολογίας AI

      Η δημοσίευση της LG έχει τίτλο "H2O-SDF Two-Phase Learning for 3D Indoor Reconstruction using Object Surface Fields"

    Η LG Electronics (LG) είχε μια εντυπωσιακή παρουσία στο International Conference on Learning Representations (ICLR) 2024 στη Βιέννη, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Μαΐου, καθώς δύο ερευνητικές εργασίες της εταιρείας εξασφάλισαν θέση ανάμεσα στο κορυφαίο 1% των μελετών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο. Η σημαντική αυτή εξέλιξη αντανακλά  το επίπεδο των ερευνητικών ενεργειών της LG και επιβεβαιώνουν τη θέση της εταιρείας ως πρωτοπόρου στην προώθηση κρίσιμων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης σε τομείς, όπως η ρομποτική, το Metaverse και τα smart homes.  

     

    Το ICLR είναι ένα διεθνούς κύρους ακαδημαϊκό συνέδριο που επικεντρώνεται στην τεχνολογία deep-learning και βρίσκεται σταθερά στον κατάλογο των κορυφαίων δημοσιεύσεων του Google Scholar στην υποκατηγορία Engineering & Computer Science. Με ποσοστό αποδοχής 25%, το ICLR διατηρεί τη φήμη του ως μια απαιτητική πλατφόρμα για έρευνα αιχμής.

     

    Ειδικότερα, η δημοσίευση της LG με τίτλο "H2O-SDF Two-Phase Learning for 3D Indoor Reconstruction using Object Surface Fields", η οποία επικεντρώνεται σε μια βασική τεχνολογία για το metaverse , αναγνωρίστηκε μεταξύ των πέντε πρώτων εκατοστημορίων των υποβολών  και επιλέχθηκε για παρουσίαση Spotlight. Η δημοσίευση παρουσιάζει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για την αναπαράσταση πολύπλοκων εσωτερικών χώρων και επιφανειών αντικειμένων σε έναν τρισδιάστατο εικονικό χώρο. Χρησιμοποιώντας εικόνες 2D ως αρχικό υλικό, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αναγνωρίσει και να αποδώσει μια εσωτερική δομή - συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, των οροφών και των πυλώνων - σε 3D. Στη συνέχεια, η τεχνολογία αξιοποιεί τις πληροφορίες που έχει μάθει για να προσθέσει μικρές λεπτομέρειες σε έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα οικιακά αντικείμενα, προσδίδοντας υψηλό βαθμό ρεαλισμού στους εικονικούς χώρους. Κατάλληλη για ποικίλες εφαρμογές που σχετίζονται με το Metaverse, η καινοτόμος τεχνολογία της LG μπορεί επίσης δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του υπάρχοντος λογισμικού "digital twin", το οποίο έχει γίνει βασικό εργαλείο για τα έξυπνα εργοστάσια.

     

    "Εφαρμόζοντας τις δικές μας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης αιχμής στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της LG, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας πιο άνετη και ευχάριστη - είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε στην εικονική σφαίρα", δήλωσε ο Kim Byoung-hoon, επικεφαλής τεχνολογίας της LG Electronics.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.