Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το uBlock Origin και Άλλα Blockers σε Κίνδυνο Κατάργησης από τον Chrome

      Η Google προειδοποιεί για την επικείμενη διακοπή υποστήριξης του uBlock Origin λόγω του Manifest V2.

    Η Google έχει ξεκινήσει να προειδοποιεί τους χρήστες του Chrome ότι δημοφιλείς επεκτάσεις, όπως το uBlock Origin, ενδέχεται σύντομα να σταματήσουν να υποστηρίζονται. Αυτό σχετίζεται με την επικείμενη απόσυρση της υποστήριξης για το Manifest V2, το οποίο χρησιμοποιεί η επέκταση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, οι επεκτάσεις που δεν συμβαδίζουν με τις νέες προδιαγραφές ενδέχεται να απενεργοποιηθούν για την προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των χρηστών.

     

    Το Manifest V3, που αντικαθιστά το Manifest V2, εισήχθη το 2020 και θέτει νέους περιορισμούς που δυσκολεύουν τη λειτουργία των ad blockers. Το uBlock Origin, που βασίζεται στο Manifest V2, δεν έχει προς το παρόν έκδοση συμβατή με το Manifest V3. Για το λόγο αυτό, ο δημιουργός του, Raymond Hill, έχει αναπτύξει το uBlock Origin Lite, το οποίο συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις του Manifest V3, αλλά προσφέρει λιγότερες δυνατότητες.

     

    Οι χρήστες του Chrome έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επεκτάσεις βασισμένες στο Manifest V2 μέχρι τον Ιούνιο του 2025 μέσω της πολιτικής ExtensionManifestV2Availability. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δηλώνουν την πρόθεσή τους να στραφούν σε άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως το Firefox, το Brave ή το Vivaldi, τα οποία θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Manifest V2.

     

    Η μετάβαση στο Manifest V3 δεν είναι χωρίς προβλήματα για τους δημιουργούς επεκτάσεων, καθώς περιορίζει την πρόσβασή τους σε βασικές λειτουργίες. Ενώ το uBlock Origin Lite μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες φιλτραρίσματος, δεν προσφέρει τις ίδιες προηγμένες δυνατότητες με την αρχική έκδοση. Η αλλαγή αυτή επιφέρει σημαντικές συνέπειες για την εμπειρία περιήγησης των χρηστών και το οικοσύστημα επεκτάσεων του Chrome.


    Πηγή
    Φωτογραφία: bleepingcomputer.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.