Ο αριθμός των μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό που στοχεύουν συσκευές Linux αυξήθηκε κατά 35% το 2021. Συνήθη θύματα είναι οι συσκευές IoT για επιθέσεις DDoS (κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας), σύμφωνα με το BleepingComputer.com.
Μια αναφορά της Crowdstrike που εξετάζει τα δεδομένα επιθέσεων από το 2021 συνοψίζει τα εξής:
- Το 2021, σημειώθηκε αύξηση 35% στο κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει συστήματα Linux σε σύγκριση με το 2020.
- Οι XorDDoS, Mirai και Mozi ήταν οι πιο διαδεδομένες ομάδες που διεξήγαγαν επιθέσεις, αντιπροσωπεύοντας το 22% όλων των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού με στόχευση σε συστήματα Linux που παρατηρήθηκαν το 2021.
- Η Mozi, συγκεκριμένα, είχε μεγάλη ανάπτυξη στη δραστηριότητά της, με δέκα φορές περισσότερα δείγματα τη χρονιά που πέρασε σε σχέση με την προηγούμενη.
- Η ομάδα XorDDoS είχε επίσης αξιοσημείωτη αύξηση 123% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τα ευρήματα του Crowstrike δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς επιβεβαιώνουν μια συνεχιζόμενη τάση που εμφανίστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, μια έκθεση της Intezer που αναλύει στατιστικά στοιχεία του 2020 διαπίστωσε ότι οι κακόβουλες ομάδες που στοχεύουν λογισμικό Linux αυξήθηκαν κατά 40% το 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τους πρώτους έξι μήνες του 2020, καταγράφηκε μια απότομη αύξηση 500% στο κακόβουλο λογισμικό Golang, δείχνοντας ότι οι δημιουργοί κακόβουλου λογισμικού αναζητούσαν τρόπους για να κάνουν τον κώδικά τους να εκτελείται σε πολλές πλατφόρμες. Αυτός ο προγραμματισμός, και κατ' επέκταση, η τάση στόχευσης, έχει ήδη επιβεβαιωθεί στις αρχές του 2022 και είναι πιθανό να συνεχιστεί αμείωτη.
Recommended Comments
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now