Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Προβλήματα σε όλο το κόσμο σε πληροφοριακά συστήματα λόγω ενημέρωσης λογισμικού ασφάλειας

      Το πρόβλημα πλήττει αεροπορικές εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ειδησεογραφικά πρακτορεία

    Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν σοβαρές διαταραχές στη λειτουργεία τους, συμπεριλαμβανομένων των περιβόητων σφαλμάτων «μπλε οθόνης θανάτου» στα συστήματα Microsoft Windows, σε μια από τις πιο εκτεταμένες καταστάσης έκτακτης ανάγκης στο κλάδο της πληροφορικής τα τελευταία χρόνια. Το εκτεταμένο αυτό πρόβλημα συνδέεται με μια πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού ασφαλείας από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, επηρεάζοντας διάφορους τομείς, όπως αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, αλυσίδες τροφίμων, χρηματιστηριακές εταιρείες, ειδησεογραφικούς οργανισμούς και σιδηροδρομικά δίκτυα. Ο ταξιδιωτικός τομέας, ειδικότερα, έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά, με εκτεταμένες αναφορές για βλάβες στα συστήματα check-in και έκδοσης εισιτηρίων που οδήγησαν σε σημαντικές καθυστερήσεις και χάος στα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

     

    Ο διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, George Kurtz, επιβεβαίωσε ότι ένα ελάττωμα σε μια ενημερωμένη έκδοση περιεχομένου για τους κεντρικούς υπολογιστές των Windows ήταν υπεύθυνο για τις διακοπές λειτουργίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση. Τόνισε ότι τα συστήματα Mac και Linux δεν επηρεάστηκαν από το πρόβλημα. Σε δήλωσή του στο X, ο Kurtz σημείωσε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και απομονωθεί και ότι αναπτύσσεται μια διόρθωση. Η εταιρεία παρείχε λεπτομερείς οδηγίες μέσω της πύλης υποστήριξης και συμβούλευσε τους οργανισμούς να επικοινωνούν μέσω των επίσημων καναλιών για συνεχείς ενημερώσεις.

     

    Η Microsoft, η οποία άρχισε να παρατηρεί προβλήματα τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Ιουλίου, παρατήρησε αρχικά διαταραχές με τις εφαρμογές Microsoft 365 for business. Η σελίδα Service Health Status της εταιρείας δείχνει ότι ενώ οι εφαρμογές για καταναλωτές λειτουργούν κανονικά, οι εφαρμογές για επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η διακοπή οδήγησε σε σοβαρές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, στα κλινικά συστήματα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα κέντρα κλήσεων 911 στην Αλάσκα. Επιπλέον, παγκόσμιοι ειδησεογραφικοί σταθμοί, όπως το Sky News και η The New Zealand Herald, ανέφεραν προβλήματα με τις υπηρεσίες μετάδοσης λόγω της διακοπής.

     

    Το περιστατικό δημιούργησε σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ανθεκτικότητα των υπηρεσιών cloud και τις πιθανές επιπτώσεις μιας μεμονωμένης ενημέρωσης στις παγκόσμιες λειτουργίες. Ο ρόλος της CrowdStrike στην κρίση οδήγησε σε απότομη πτώση της τιμής της μετοχής της, η οποία υποχώρησε κατά περίπου 18% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση. Καθώς η εταιρεία εργάζεται για την επίλυση του ζητήματος, οι ευρύτερες επιπτώσεις για την ασφάλεια της πληροφορικής και την αξιοπιστία των υπηρεσιών αναμένεται να προκαλέσουν περαιτέρω έρευνα και συζήτηση στον κλάδο.


    Πηγή
    Φωτογραφία: oxygen / Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.