Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Λογαριασμοί στρατιωτικού προσωπικού της Ουκρανίας παραβιάστηκαν για να καλέσουν τους Ουκρανούς να παραδωθούν

    Το Facebook ανέφερε την αύξηση των επιθέσεων σε λογαριασμούς που διαχειρίζεται στρατιωτικό προσωπικό της Ουκρανίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιτιθέμενοι κατέλαβαν λογαριασμούς και δημοσίευσαν «βίντεο που καλούσαν τον στρατό να παραδοθεί», αλλά το Facebook είπε ότι απέκλεισε την κοινοποίηση των βίντεο. Συγκεκριμένα, η έκθεση Adversarial Threat του πρώτου τριμήνου 2022 του Facebook είπε ότι «έχει δει μια περαιτέρω άνοδο στις προσπάθειες διείσδυσης που στοχεύουν μέλη του ουκρανικού στρατού από την ομάδα Ghostwriter», μια διαδικασία κακόβουλης διείσδυσης που στοχεύει ανθρώπους μέσω απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς email και στη συνέχεια απόκτηση πρόσβασης στους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ομάδα Ghostwriter έχει συνδεθεί με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας.

    «Από την τελευταία μας δημόσια ενημέρωση [στις 27 Φεβρουαρίου], αυτή η ομάδα προσπάθησε να χακάρει τους λογαριασμούς στο Facebook δεκάδων μελών του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού», έγραψε σήμερα το Meta. Η ομάδα Ghostwriter εισέβαλε επιτυχώς στους λογαριασμούς σε "λίγες περιπτώσεις" στις οποίες "δημοσίευσαν βίντεο καλώντας τον στρατό να παραδοθεί. Η κοινή χρήση των βίντεο αυτών αποκλείστηκε." Στην ενημέρωση της 27ης Φεβρουαρίου, η Meta είπε ότι εντόπισε «προσπάθειες της  ομάδας Ghostwriter να στοχεύσει ανθρώπους στο Facebook για να δημοσιεύσει βίντεο στο YouTube που απεικονίζουν τα ουκρανικά στρατεύματα ως αδύναμα και παραδιδόμενα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να βγαίνουν από ένα δάσος ενώ φέρουν λευκή σημαία της παράδοσης. Η Meta είπε ότι έχει λάβει μέτρα για την ασφάλεια λογαριασμών που πιστεύεται ότι στοχοποιήθηκαν από αυτόν την ομάδα αυτή και ότι απέκλεισε τους τομείς ηλεκτρονικού "ψαρέματος" που χρησιμοποιήθηκαν για να προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους στην Ουκρανία ώστε να διακινδυνεύσουν τους διαδικτυακούς τους λογαριασμούς. Αλλά η ομάδα Ghostwriter συνέχισε τις δραστηριότητές της και χακάρισε λογαριασμούς ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

    Ξεχωριστά, το Facebook αφαίρεσε πρόσφατα ένα δίκτυο ρωσικών λογαριασμών που προσπαθούσαν να φιμώσουν τους Ουκρανούς αναφέροντας «πλασματικές παραβιάσεις πολιτικής». «Σύμφωνα με την πολιτική μας για την αυθεντική συμπεριφορά κατά της μαζικής αναφοράς, αφαιρέσαμε ένα δίκτυο στη Ρωσία για κατάχρηση των εργαλείων αναφοράς μας για επανειλημμένη αναφορά ατόμων στην Ουκρανία και στη Ρωσία για εικονικές παραβιάσεις πολιτικής των πολιτικών του Facebook σε μια προσπάθεια να τους φιμώσουμε», ανέφερε η εταιρία Meta σε ανακοίνωσή της σήμερα. Παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες στην τριμηνιαία έκθεσή της, η Meta είπε ότι το δίκτυο που αφαιρέθηκε περιελάμβανε 200 λογαριασμούς που λειτουργούσαν από τη Ρωσία. Τα άτομα πίσω από αυτό συντονίστηκαν για να καταγγέλλουν λογαριασμούς για διάφορες παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ρητορικής μίσους, του εκφοβισμού και της αυθεντικότητας, σε μια προσπάθεια να αφαιρεθούν αυτοί και οι αναρτήσεις τους από το Facebook. Η πλειονότητα αυτών των εικονικών αναφορών επικεντρώθηκε σε άτομα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. αλλά το δίκτυο ανέφερε επίσης χρήστες στο Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.