Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Κυβερνοεπίθεση πλήττει τράπεζες και κυβερνητικούς ιστότοπους της Ουκρανίας

    Αρκετοί ιστότοποι της ουκρανικής κυβέρνησης ήταν εκτός σύνδεσης σήμερα, ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης DDoS, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ο Mykhailo Fedorov, επικεφαλής του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας. 
    Η επίθεση, η οποία επηρέασε επίσης ορισμένες τράπεζες, ξεκίνησε γύρω στις 4 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με τον Fedorov. Δεν είπε ποιες τράπεζες δέχθηκαν επίθεση ή ποιο ήταν το μέγεθος της ζημιάς. Οι ιστότοποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, του Υπουργικού Συμβουλίου και του Ράντα, του κοινοβουλίου της χώρας, ήταν μεταξύ αυτών που δεν λειτουργούσαν από το πρωί της Τετάρτης, ανατολική ώρα.

    Οι κυβερνητικοί ιστότοποι ήταν εκτός σύνδεσης καθώς αξιωματούχοι προσπάθησαν να αλλάξουν την κυκλοφορία αλλού για να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά. Η πηγή της επίθεσης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά οι διακοπές στις διαδικτυακές υπηρεσίες αυξάνονται καθώς η Ρωσία συνεχίζει να τοποθετεί στρατεύματα γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας. Την Τρίτη, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει «εισβολή», αφού ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στρατεύματα σε δύο φιλορωσικές αποσχισμένες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία και ανακοίνωσε κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες, στο δημόσιο χρέος της χώρας και σε πολλά άτομα κοντά στην Ρωσική κυβέρνηση.

    Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε στο NBC News ότι «παρακολουθούν στενά» τις αναφορές από την Ουκρανία

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.