Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Meta εξουδετερώνει τεράστιο δίκτυο sextortion στο Instagram με 63.000 λογαριασμούς

      Η δράση της Meta στοχεύει τις απάτες Sextortion, προστατεύοντας τους χρήστες από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο

    Η Meta ανέλαβε αποφασιστική δράση κατά των εξαπατήσεων τύπου sextortion, αφαιρώντας 63.000 λογαριασμούς Instagram που προέρχονται από τη Νιγηρία. Η καταστολή περιλαμβάνει ένα συντονισμένο δίκτυο 2.500 λογαριασμών που συνδέονται με 20 άτομα και στοχεύουν κυρίως ενήλικες άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

     

    Η Meta αναγνώρισε τους λογαριασμούς αυτούς ως μέρος μιας οργανωμένης ομάδας ηλεκτρονικού εγκλήματος, γνωστής ως «Yahoo Boys», η οποία κλιμάκωσε πρόσφατα τις δραστηριότητές της. Εκτός από τους λογαριασμούς Instagram, η Meta διέγραψε επίσης 1.300 λογαριασμούς Facebook, 200 σελίδες Facebook και 5.700 ομάδες Facebook με έδρα τη Νιγηρία, οι οποίες διακινούσαν συμβουλές και εκπαιδευτικό υλικό για διάφορες απάτες.

     

    Οι απάτες sextortion περιλαμβάνουν τον εξαναγκασμό ατόμων να στείλουν εικόνες ή βίντεο και στη συνέχεια την απειλή ότι θα δημοσιεύσουν το υλικό εκτός αν καταβληθούν λύτρα. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συνήθως ψεύτικες ταυτότητες για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του θύματος πριν προβούν στις απαιτήσεις τους. Τα εγκλήματα αυτά μπορεί να έχουν σοβαρές, μακροχρόνιες επιπτώσεις στα θύματα, γεγονός που ωθεί τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό και την ταχεία αφαίρεση των παραβατικών λογαριασμών.

     

    Τα μέτρα της Meta για την καταπολέμηση αυτών των απατών περιλαμβάνουν ενισχυμένες έρευνες με ανθρώπινο δυναμικό και προηγμένα τεχνικά σήματα για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων. Τα συστήματά τους κατά των εκβιασμών διαθέτουν προστασία από το γυμνό στα άμεσα μηνύματα, αυστηρότερες ρυθμίσεις μηνυμάτων για τους έφηβους χρήστες και υποστήριξη για τα θύματα μέσω πρωτοβουλιών όπως το Stop Sextortion Hub. Συνεργαζόμενη με άλλες εταιρείες τεχνολογίας μέσω της πρωτοβουλίας Lantern, η Meta στοχεύει στη διακοπή των δραστηριοτήτων sextortion σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: bleepingcomputer.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.