Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AT&T επιβεβαιώνει σημαντική παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει 110 εκατομμύρια πελάτες

      Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κλέβουν αρχεία τηλεφώνου στο τελευταίο περιστατικό που συνδέεται με το Snowflake

    Η AT&T επιβεβαίωσε την σήμερα ότι μια σημαντική παραβίαση δεδομένων έθεσε σε κίνδυνο τα τηλεφωνικά αρχεία σχεδόν όλων των πελατών της. Η παραβίαση, η οποία επηρέασε περίπου 110 εκατομμύρια χρήστες, περιελάμβανε λεπτομερή μεταδεδομένα, όπως αριθμούς τηλεφώνου, αρχεία κλήσεων και μηνυμάτων και αριθμούς αναγνώρισης θέσης κινητής τηλεφωνίας. Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν αρχεία τόσο από πελάτες κινητής όσο και από πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν άλλους παρόχους που βασίζονται στο δίκτυο της AT&T.

     

    Σε ανακοίνωσή της, η AT&T διευκρίνισε ότι ενώ το περιεχόμενο των κλήσεων και των κειμένων δεν παραβιάστηκε, τα μεταδεδομένα που εκλάπησαν θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποκαλύψουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα επικοινωνίας των πελατών και τις κατά προσέγγιση τοποθεσίες τους. Το περιστατικό αυτό, η δεύτερη μεγάλη παραβίαση ασφαλείας που αντιμετωπίζει η AT&T φέτος, προήλθε από μια παραβίαση στο Snowflake, έναν πάροχο πλατφόρμας δεδομένων cloud. Η παραβίαση αποδόθηκε σε μια ομάδα κυβερνοεγκληματιών που εντοπίζεται ως UNC5537, με μέλη στη Βόρεια Αμερική και την Τουρκία.

     

    Η Snowflake, με αφορμή την πρόσφατη πληθώρα κλοπών δεδομένων που επηρέασαν πολλούς πελάτες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων η Ticketmaster και η θυγατρική της LendingTree, QuoteWizard, βρέθηκε υπό έλεγχο επειδή δεν επέβαλε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για τους πελάτες της. Η παραβίαση ανέδειξε την κρίσιμη ανάγκη για ισχυρά μέτρα ασφαλείας στις πλατφόρμες αποθήκευσης και ανάλυσης δεδομένων στο νέφος.

     

    Η AT&T έλαβε μέτρα για την ενημέρωση των πελατών που επλήγησαν και συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του FBI, για τη διερεύνηση και τη σύλληψη των εμπλεκόμενων κυβερνοεγκληματιών. Ένας ύποπτος έχει ήδη συλληφθεί, αν και περαιτέρω λεπτομέρειες παραμένουν αδιευκρίνιστες λόγω των συνεχιζόμενων ερευνών. Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει έναν ειδικό ιστότοπο για την παροχή πληροφοριών και υποστήριξης σε όσους επηρεάστηκαν από την παραβίαση.


    Πηγή
    Φωτογραφία: techcrunch.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.