Jump to content

Ερωτηση για σκληρο..

zpower

Recommended Posts

Λοιπον θελω να αγορασω σκληρο raptor αλλα δεν ξερω τι να κανω...

Να αγορασω 2 σκληρους 36 gb raptor και να τους βαλω σε raid 0

ή

να αγορασω εναν μονο 74 gb raptor??

Με ποιο απο τα αυτα τα 2 θα εχω μεγαλυτερες ταχυτητες και πιο είναι καλυτερο??

• 3 weeks later...

OXI.ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ SEEK TIME.ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΕ 2*36gb KAI TO ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΦΥΣΑΕΙ.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:1)ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ 2)ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ:)

Ο ενας 74αρης εχει καλυτερο seek time, ειναι πολυ πιο αθορυβος απο τον "μικρο" Raptor και εχει και command queing (οσο αχρηστο κι αν ειναι αυτο σημερα, οφειλω να το αναφερω ως διαφορα)

Στα θετικα του να εχεις 2Χ μικρους ειναι οι ταχυτητες ΜΟΝΟ αμα εισαι σε ελεγκτη της προκοπης. Στον onboard της DFI μου (Sil3114) πχ, οι 36αρηδες σε RAID0 ειναι χειροτεροι κι απο Seagate 26AS.

Στα θετικα του μονου μεγαλου Raptor ειναι το καλυτερο seek time, το γεγονος οτι ειναι ενας μονος δισκος, δεν χρειαζεται να φοβασαι πως θα μεταφερεις το RAID array σου σε αλλον controller, καλυτερος σε ολα τα θεματα θερμοκρασιας, καταναλωσης ρευματος, θορυβου κλπ, απο δυο Raptors και τελος το θεμα του κοστους (μικρη αλλα υπαρχει διαφορα)

Παρεπιπτοντως οπως προανεφερα, στον ενσωματωμενο ελεγκτη μετριας αποδοσης, ειχα 79Mb write αποδοση RAID0 (2x Seagate 26AS) & 68Mb write αποδοση με τον μεγαλο Raptor.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από georgesod [06-07-2004 15:12]

Α και κάτι άλλο. Επειδή και γω σκέφτομαι για raid 0 αξίζει να το κάνω με 2 wd sata 80αρηδες; Από θόρυβο πως πάνε αυτοί; Επίσης αν κάνεις partition στο raid θα πέσει η ταχύτητα;

Αν έχεις ήδη έναν 80ari JD τότε πάρε άλλον έναν και βάλτους σε raid, αν δεν έχεις πάρε 2 seagate. Partitions κόβουν παντού, ακόμα και σε μονό δίσκο

Υ.Γ Αύριο θα πάρω τον 74άρη raptora :D

Πήρες τον 74άρη? Εντυπώσεις?

Εγώ ΄΄εχω 2χ36 σε raid0. Τρέχει άψογα. Από θόρυβο όμως μου κάνει εντύπωση που λέτε οτι χαλάει το κόσμο. Εχω ακούσε και πολύ χειρότερα. Βέβαια δεν μπορώ να έχω εμπεριστάτομένη άποψη γιατί τους έχω 4 :rolleyes::p αλλα... :hehe:

Αρχική απάντηση από JiMk

Κορυφαίος ο δίσκος. Δεν έχω τρέξει ακόμα κανένα bench, αλλά είναι ΑΙΣΘΗΤΑ ποιο γρήγορος απο το raid μου.

Τι δίσκους έχεις σε raid? 80αρηδες seagate? Δηλ. ο 1 76αρης είναι γρηγορότερος από το raid0?!! Καλό!!!!!!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.