Jump to content



Ποια ταινία είδατε πρόσφατα 2.0 (CineLab)


DJD

Recommended Posts

Ηλίθιο τέλος όμως....

Μπα μια χαρά ήταν το τέλος.Και καλά η απόλυτη ανατροπή μιας και μέχρι εκείνη την στιγμή έχεις υποπτευθεί όλους τους άλλους. Επιπλέον στα θετικά ότι εξηγεί το πως συνδέονται όλοι όσοι στοχοποιούνται κατά την διάρκεια της ταινίας. Εντάξει την ερώτηση "Πως θα μπορούσε να τα έχει προβλέψει όλα, απλά δεν την κάνεις." Σε αντίθεση με το Oblivion που σε προηγούμενες σελίδες έλεγα το πόσο πολύ δουλεμένο είναι σε αυτόν τον τομέα, εδώ λες "It's ...magic" και σταματάς εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Star Trek Into Darkness (2013) - IMDb 6.8/10

Γενικά τα νέα Star Trek έχουν το εξής παράδοξο ή μάλλον πρόβλημα. Ενώ στην πρώτη ταινία το timeline πάει για βρούβες και περιμένεις οι ταινίες να απελευθερωθούν από το... παρελθόν τους, έχουν βαλθεί να βάλουν μπροστά στην οθόνη μας όλους που παλιούς καλούς... κακούς. Αυτό μάλλον δένει τα χέρια στους σεναριογράφους, παρά τους δίνει εφόδια για να φτιάξουν κάτι καλό. Το αποκορύφωμα της ηλιθιότητας όμως είναι το κοπιάρισμα/παραλλαγή της παλιάς καλής σκηνής από το original Star Trek II. Tragic και οι παλιοί ηθοποιοί μπροστά στους νέους δείχνουν οσκαρικού επιπέδου. Γενικά η ταινία έχει βασιστεί στο Start Trek - The Wrath of Khan και στο Star Trek - Nemesis, το οποίο Nemesis επίσης λέγανε ότι έχει βασιστεί στο ΙΙ. Έχει κοπιάρει και Indiana Jones στην αρχή αλλά ας το αφήσουμε αυτό!

Και βέβαια πλέον οι άνθρωποι χάρη στο αίμα του Khan είναι ο ισχυρότερος πολιτισμός στο σύμπαν μιας και εξαλείφουν στο τσακ μπαμ τις αρρώστιες και μπορούν να επαναφέρουν στην ζωή κάποιον που πέθανε πρόσφατα. Πόσο μακάκας μπορεί να είναι κάποιος ώστε να σκαρφίζεται τόσο ηλίθιο τρόπο για να επαναφέρει στην ζωή τον Kirk?

Ένα άλλο κακό της ταινίας είναι οι πολλές... συμπτώσεις και πολλές περιπτώσεις όπου οι πρωταγωνιστές σώζονται την τελευταία στιγμή, τα πολλά απίθανα ακροβατικά που κάνουν λες και είναι ήρωες της Marvell, ενώ προσωπικά έχω αρχίσει να ψιλό εκνευρίζομαι και με τους περισσότερους χαρακτήρες. Μέχρι στιγμής μόνο ο Σούλου την έχει γλυτώσει και ψιλό δείχνει σοβαρός. Οι άλλοι ή είναι πιωμένοι ή κάνουν χρήση ουσιών ή είναι απλά στον κόσμο τους ή έχουν κολλήσει στην εφηβεία τους. Δεν λέω σε αυτές τις ηλικίες απευθύνεται το νέο Star Trek, αλλά δεν μπορεί χαρακτήρες μεγαλύτερης ηλικίας να συμπεριφέρονται λες και είναι 15 χρονών.

Τα εφέ ΟΚ, αλλά από εκεί και πέρα ψιλό απογοητεύει λίγο ως ταινία. Οι παλιές ήταν λιγότερο block busters, αλλά είχαν αρχή, μέση και τέλος, οι σκηνές δράσης ήταν πιστευτές, ότι γινόταν μπορούσες να το εντάξεις άνετα μέσα στην ροή της ταινίας και αν και δεν πολύ θυμάμαι, νομίζω ότι μετά από καμιά 20αριά μπουνιές στο πρόσωπο, ε μια σταγόνα αίματος την έβλεπες.

Πάντως όποιος δεν έχει δει Star Trek, επειδή οι ταινίες φαντασίας με διαστημόπλοια σπανίζουν, θα την ευχαριστηθεί περισσότερο από μένα μιας και εκτός του ότι δεν θα συγκρίνει με τα παλαιότερα, είναι τίγκα στα οπτικά και ηχητικά εφέ.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=188]yanni[/MENTION]

Όσον αφορά για το "κοπιάρισμα" σκηνών, θεωρώ ότι ο ποιητής ήθελε να πει/δείξει ότι ακόμα και όταν γεγονότα αλλάζουν το timeline και μεταφερόμαστε σε ένα παράλληλο σύμπαν κάποια πράγματα είναι μοιραίο να γίνουν με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο. Θεωρώ και ότι η παρέμβαση του Nimoy Spock από την οποία δεν είδαμε τι ακριβώς είπε στον Quinto Spock αυτό ήθελε να δείξει στον θεατή.

Όσον αφορά την συμπεριφορά 15χρονου, την οποία προσωπικά διέκρινα μόνο στον Chekov, μην ξεχνάς ότι στο 2009 movie ήταν 17χρονος και νομίζω ότι η χρονική απόσταση των δύο ταινιών είναι αρκετά μικρή. Να μου πεις ότι σε ενόχλησαν τα χαζοκαυγαδάκια Σποκ - Ουχούρα να το καταλάβω.

Όσον αφορά τα ακροβατικά, τα μπαμ μπουμ, τα εφέ κλπ, δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό της εποχής. Εάν βάλεις σε ένα 15χρονο που δεν έχει ξαναδεί Star Trek ποτέ να δει το Wrath of Khan είναι πολύ πιθανό να το βαρεθεί και να το κλείσει. Θέλω να ελπίζω όμως ότι οι ταινίες του JJ θα κάνουν πιτσιρικάδες να δουν τις παλιές ταινίες και το TNG (και γιατί όχι και τα υπόλοιπα series). Σε τελική ανάλυση από το να βλέπω τα Transformers του Bay και τις άπειρες ταινίες με υπερήρωες που έχουν βγει την τελευταία 10ετία χίλιες φορές καλύτερα να βγάζει ο JJ ένα Star Trek κάθε 4 χρόνια. Και μόνο που βλέπω το Enterprise να μπαίνει σε δίνη μου φτάνει (αρκεί να μην ξαναντελαπάρει και φύγει με τούμπες από το Warp Field).

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ το είδα χτες. Λίγο το ξεφτίλισαν στο τέλος αλλά νταξ, και μόνο για τις ατάκες του άξιζε η ταινία . Βέβαια αν έδινα 10ευρώ για cinema ίσως να είχα νεύρα 6.5/10 από μένα

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=188]yanni[/MENTION]

Όσον αφορά για το "κοπιάρισμα" σκηνών, θεωρώ ότι ο ποιητής ήθελε να πει/δείξει ότι ακόμα και όταν γεγονότα αλλάζουν το timeline και μεταφερόμαστε σε ένα παράλληλο σύμπαν κάποια πράγματα είναι μοιραίο να γίνουν με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο.
Είναι πολύ άκυρη η σκηνή. Από την στιγμή που η όλη εξέλιξη είναι εντελώς διαφορετική δεν μπορείς να κάνεις τόσο κραχτό κοπιάρισμα.
Θεωρώ και ότι η παρέμβαση του Nimoy Spock από την οποία δεν είδαμε τι ακριβώς είπε στον Quinto Spock αυτό ήθελε να δείξει στον θεατή.
Του είπε αυτό που χρειαζόταν να ακούσει, ότι ο Khan ήταν επικίνδυνος. Τίποτα περισσότερο.
Όσον αφορά την συμπεριφορά 15χρονου, την οποία προσωπικά διέκρινα μόνο στον Chekov, μην ξεχνάς ότι στο 2009 movie ήταν 17χρονος και νομίζω ότι η χρονική απόσταση των δύο ταινιών είναι αρκετά μικρή. Να μου πεις ότι σε ενόχλησαν τα χαζοκαυγαδάκια Σποκ - Ουχούρα να το καταλάβω.
Πολλά με ενόχλησαν, αυτά ήταν απλά τα ποιο κραχτά.

Όσον αφορά τα ακροβατικά, τα μπαμ μπουμ, τα εφέ κλπ, δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό της εποχής. Εάν βάλεις σε ένα 15χρονο που δεν έχει ξαναδεί Star Trek ποτέ να δει το Wrath of Khan είναι πολύ πιθανό να το βαρεθεί και να το κλείσει.

Ναι όντως. Αν του βάλεις και το πρώτο, αντίο. Αλλά δεν είναι ανάγκη να σώζονται στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Πρέπει να είχαμε σωτηρίες μελών του πληρώματος ακριβώς το τελευταίο δευτερόλεπτο 4-5 φορές στην διάρκεια της ταινίας. Θέλεις δύο τουλάχιστον Bond films για να ισοφαρίσεις αυτό το σκορ. Είπαμε να κάνουμε scifi όχι comedy.
Θέλω να ελπίζω όμως ότι οι ταινίες του JJ θα κάνουν πιτσιρικάδες να δουν τις παλιές ταινίες και το TNG (και γιατί όχι και τα υπόλοιπα series). Σε τελική ανάλυση από το να βλέπω τα Transformers του Bay και τις άπειρες ταινίες με υπερήρωες που έχουν βγει την τελευταία 10ετία χίλιες φορές καλύτερα να βγάζει ο JJ ένα Star Trek κάθε 4 χρόνια. Και μόνο που βλέπω το Enterprise να μπαίνει σε δίνη μου φτάνει (αρκεί να μην ξαναντελαπάρει και φύγει με τούμπες από το Warp Field).
Αν καταλήξει ανεγκέφαλο πανηγυράκι, διότι προς τα εκεί το πάει, μας βλέπω για reboot το 2020.

Και βέβαια η επαναφορά στην ζωή του Kirk με τον τρόπο που έγινε αυτό, ήταν μεγάλη βλακεία. Τον λόγο τον ανέφερα.

Απαντάω μέσα στο quote σου ^

Για να μην είμαστε εντελώς off topic

Emperor (2012) - IMDb

Ψιλό βαρετό. Στο τέλος αναρωτιέσαι τι το ενδιαφέρον είχε τελικά η όλη ιστορία ώστε να γίνει ταινία.

Lovelace (2013) - IMDb

Μια ταινία σαν χιλιάδες άλλες. Προσπαθεί πάντως να το παίξει σοβαρή.

Βαθμολογία ότι λέει το imdb.

Link to comment
Share on other sites

Ειδα τις τελευταίες μέρες:

Iron Man 3

Είχα ακούσει αρκετα κακά λόγια απο παρέες, φιλους κλπ, οπότε μου φάνηκε πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα. Είχε απ' όλα, περάσε ευχαριστα η ώρα. 7/10

The Bourne (τα 3 πρώτα με τον Damon)

Πάρα πολύ καλα και τα 3, δεν ξέρω πως μου είχαν ξεφύγει τόσο καιρό, ίσως και να χα δει σκηνές στην tv σε κάποια φάση. 8/10 και για τα 3

The Bourne Legacy

Αν δεν είχε αυτόν τον τίτλο και το υπόβαθρο θα ήταν μια χαρα ταινιουλα. Τωρα απλά προσπαθησαν να συνεχισουν με το ζόρι κάτι που δεν θα επρεπε θεωρώ. 6/10

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Την είχα ξαναδει σε κάποια φάση αλλά ούτε που τη θυμόμουν. Πάρα πολύ καλή. 8/10

Now You See Me

Πολυ ευχάριστη ταινία, καλοστημένη. Δείτε την. 8/10

Link to comment
Share on other sites

Το τέλος του Now You See Me, γιατί σας άφησε κάπως;;

Μιλάτε για το απλό τέλος ή αυτό που δείχνει πού πήγαν μετά οι 4 καβαλάρηδες;;

υ.γ.: από το 2014 ξεκινούν τα γυρίσματα του sequel (μυρίστηκαν χρήμα τα πουλάκια μου)

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που οταν ανακοινωνεται sequel, prequel, νεα τριλογια κτλ κτλ και γεμιζει ο τοπος σχολια του τυπου: μυριστηκαν χρημα οι κουφαλες... δεν μπορω να το καταλαβω.. Ε ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ?

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τεχνη για την τεχνη και την ψυχη της μανας μας μονο,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.