Jump to content



Ποια ταινία είδατε πρόσφατα 2.0 (CineLab)


DJD

Recommended Posts

Το airplane το είχα δει με τους γονείς μου όταν είχε βγει στον Άτταλο στη Ν. Σμύρνη. Πήγαμε στη πρώτη προβολή και μας άρεσε τόσο, που φύγαμε στην τελευταία!

Link to comment
Share on other sites

Το airplane το είχα δει με τους γονείς μου όταν είχε βγει στον Άτταλο στη Ν. Σμύρνη. Πήγαμε στη πρώτη προβολή και μας άρεσε τόσο, που φύγαμε στην τελευταία!

τόσο παλιο είναι;

Link to comment
Share on other sites

Abduction 4/10 περναει η ωρα, αλλα ανουσια!

The way back 7.5/10 αρκετα καλη, μεγαλη σε διαρκεια, αλλα οχι βαρετη, ωραια τοπια.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Έγινε επεξεργασία από FANISTELROOY
Link to comment
Share on other sites

WAT?

Το Blade Runner είναι ταινιάρα, μαζί και το Space Odyssey.

Το πρώτο ειδικά έκρυβε πολλή φιλοσοφία. Δε γράφονται τέτοια σήμερα...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=_eF5yrftCPE]Woody Allen on 2001: A Space Odyssey and Stanley Kubrick - YouTube[/ame]

Δες και το Solaris (1972) - IMDb

Αν το βάλεις απέναντι απ' το Space Odyssey:

Οταν το Solaris βγηκε στην κυκλοφορια, προωθηθηκε απο την εταιρεια παραγωγης ως η Ρωσικη απαντηση στην Οδυσσεια του διαστηματος, του Stanley Kubrick. Και οι δυο ταινιες χαρακτηριζονται απο αργους ρυθμους και λιγους εως ελαχιστους διαλογους, ενω εξελισσονται γυρω απο εναν κοινο θεματικο αξονα- την ανθρωποτητα του μελλοντος. Ομως περαιτερω συγκριση εξυπηρετει στην ευρεση διαφορων μαλλον, παρα ομοιοτητων. Ειναι ευκολο να διαπιστωσει κανεις οτι οι θεματικοι πυρηνες των δυο ταινιων ειναι αντιθετοι: ο Kubrick παρουσιαζει την απανθρωποποιηση του ανθρωπου, καθως αυτος ανεβαινει την εξελικτικη κλιμακα, ενω ο Tarkovsky καταπιανεται με την ευαισθησια και την ανθρωπια και περνα το μηνυμα για επιστροφη σ’ αυτην.Εξαλλου, η Οδυσσεια και ο Kubrick εν γενει, κλινoυν περισσοτερο προς την ψυχαγωγικη πλευρα του κινηματογραφου, παρα προς την καλλιτεχνικη, σε αντιθεση με το Solaris και τον Tarkovsky. Εκει που η Οδυσσεια ειναι μια ασκηση στο μεγαλειο της αφηγηματικης τεχνικης, με στοχο μαλλον την οπτικη τερψη, παρα τον προβληματισμο, το Solaris αποτελει εναν υμνο στις πνευματικες και διανοητικες δυνατοτητες του κινηματογραφου της επιστημονικης φαντασιας.Το Solaris ασκησε μεγαλη επιρροη στην περαιτερω εξελιξη της επιστημονικης φαντασιας, καθως αποτελεσε πηγη εμπνευσης για πολλες αλλες ταινιες του ειδους, οπως τα Blade Runner, Brazil, The fifth Element. Να αναφερουμε οτι η Σφαιρα ειναι στην ουσια ενα ατυπο remake της κλασσικης ταινιας του Tarkovsky, με τη διαφορα οτι η εξωγηινη δυναμη βρισκεται στον πυθμενα ενος γηινου ωκεανου και οχι σε εναν αλλο πλανητη. Φυσικα δεν τιθεται θεμα συγκρισης των δυο ταινιων, καθως η νεοτερη δημιουργια ειναι κενη οποιουδηποτε περιεχομενου.

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.