Jump to content

Ανέκδοτα, αστείες φώτος και video (FunLab)

DJD

Recommended Posts

• Replies 20,4k
  • Created
  • Last Reply

Αρχαιοελληνικά ανέκδοτα:

Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος

ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.

-«Με τόσαχρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».

-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».

Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά

προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:

«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».

Και για όσους δεν τον γνωρίζουν: Αρίστιππος ο Κυρηναίος - Βικιπαίδεια

Μόνο που δεν είχαν "δραχμές" τότε.

Σε πιάνω αδιάβαστο :)

Η δραχμή (πληθυντικός: δραχμές) είναι νομισματική μονάδα η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο αλλά και από το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Όπως και πολλά νομίσματα της αρχαιότητας έτσι και η δραχμή εκτός από νομισματική μονάδα αρχικά αποτέλεσε μονάδα μέτρησης βάρους. Ένα αργυρό τετράδραχμο για παράδειγμα ήταν νόμισμα αργυρό με βάρος τεσσάρων δραχμών.

Πηγή: Δραχμή - Βικιπαίδεια

Ο Σόλων (περ. 639 - 559 π.Χ.) δε, ήταν ο πρώτος που έκανε υποτίμηση στη δραχμή. Όπως βλέπεις, υπήρχε εκείνη την εποχή κανονικότατα.

Όχι ακριβώς αδιάβαστο. Νομίζω μόνο μετά τον 5ο αιώνα είχαν και όχι δραχμή,αλλά τετράδραχμο , πεντάδραχμο. Σαν μονάδα δεν υπήρχε νομίζω.

Anyway , ας είχαν. Εμείς έχουμε ; lol

O [MENTION=1485]Ερνέστος[/MENTION] σε προχωρημένη ηλικία.:)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=DabJ7GE2q8Y&feature=colike]Lol: Old Man Amazed At The New Bass His Loud Neighbor Got! "Its Gotta Be A Car Stereo" - YouTube[/ame]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.