Jump to content




DJD

Recommended Posts

καλά η λέξη μυζήθρα με το ανθότυρο έχει long story μιλάμε ανα περιοχές.

Αν πάτε Κρήτη κάποια στιγμή προς νομό Ρεθύμνης που κάνουν απο τις καλύτερες ΜΥΖΗΘΡΕΣ (ειδικά αν αγοράσετε κοντά το Πάσχα) θα σας δώσουν αυτό

myzhthra.jpg

^Μαλακό τυρί που το βάζουμε στα λυχναράκια κλπ

Αν ζητήσετε ανθότυρο θα πάρετε το απο πάνω παστωμένο , μετά απο μέρες σε αεριζόμενο χώρο. Βγαίνει σε 2 μορφές το μαλακό (κόβεται σχετικά εύκολα με μαχαίρι και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά έχει λευκό χρώμα) και το πολύ σκληρό που πάει απίστευτα με τα μακαρόνια και ακόμα και τα μαχαίρια έχουν σοβαρό θέμα για να το κόψεις καθαρίσεις (εξωτερικά είναι μαύρο ενώ εσωτερικά λευκό)

Oταν πρωτοήρθα λοιπόν Αθήνα είχα ένα θέμα όταν ήθελα συγκεκριμένο τυρί :hehe:

Link to comment
Share on other sites

αυτό απο πάνω είναι ανθότυρος η μυζήθρα έχει υφή που μοιάζει με κατίκι ας πούμε

Είπα ανάλογα τη περιοχή που θα πας. Κάτω είχα συχνά πρόβλημα. Την απο πάνω την λένε γλυκιά μυζήθρα, ενώ ετούτο εδώ ξινή μυζήθρα/ξινομυζήθρα ή ακόμα και βαρελίσια ανάλογα που θα πέσεις λολ

και ανθότυρο που έλεγα

11227153.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.