Jump to content




DJD

Recommended Posts

και εδώ ακριβώς από μόνος σου παρουσιάζεις το πρόβλημα που εκφράζω, ότι από ένα σημείο και μετά δεν ασχολείστε καν να είστε ακριβείς:

Δεν είπε έτσι απλά "δεν του δίνουν άδεια εφαρμογής", είπε ότι δεν υπάρχει τρόπος να εφαρμόσεις καινοτομικές πράξεις σε αυτή τη ρημάδα χώρα χωρίς ανώτερο/ανώτατο πολιτικό μεσάζοντα. Και αυτό είναι αλήθεια γιατί όντως δεν υπάρχουν ανεξάρτητες επιστημονικές κρατικές επιτροπές που να κρίνουν και να αποφασίσουν. Τελικά έφτασες να μην σε ενδιαφέρει καν τι είπε ο άλλος!

Εξαιρέσεις ίσως είναι ο ΕΟΦ και το Χημείο του κράτους (και φαντάζομαι και σε άλλα πεδία, αλλά από όσο ξέρω δεν υπάρχει στους μηχανικούς) όπου μπορείς να εισάγεις κάτι στην αγορά που δεν υπάρχει και για να πάρεις έγκριση από αυτούς αρκεί να έχεις έρευνες από έγκριτα πανεπιστήμια. Το ίσως το βάζω γιατί και εκεί υπάρχουν τεχνιτά barriers of entry τα οποία ουσιαστικά εξυπηρετούν τις μεγάλες πολυεθνικές αλλά για περαιτέρω εξηγήσεις μόνο οι άνθρωποι της αγοράς μπορούν να σε βοηθήσουν.

Επειδή αναφερθήκαν πριν μερικές μέρες κάποια ονόματα, οτι κοροϊδεύουμε τον seismic για το γνωστό θέμα.

Λοιπόν καλώς ή κακώς είμαστε στο 2014 και όχι στο 1900. Η έρευνα τώρα πια γίνεται μέσα σε πανεπιστήμια/ερευνητικά κέντρα κτλ και σίγουρα όχι σε ένα υπόγειο ανακατεύοντας μπουκαλάκια. Για να γίνει αποδεκτή υποτίθεται οτι παρουσιάζεται στα κατάλληλα περιοδικά του χώρου ή σε συνέδρια ώστε να μπορεί να αξιολογηθεί από τα κατάλληλα άτομα, να μπορεί να αναπαραχθεί και από άλλους.

Έρχεται τώρα ο seismic και παρουσιάζει την ιδέα του που αλλάζει άρδην τον τρόπο που φτιάχνονται τα κτήρια, μας λέει οτι έχει πάρει και πατέντα για αυτό, δεν καταλαβαίνει όταν του γράφουν άλλοι οτι η πατέντα δείχνει οτι αυτός είναι ο πρώτος που καταχώρησε αυτή την ιδεά και οτι δεν αποδεικνύει οτι δουλεύει ή όχι. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος, οτι θα ψάξει να βρει τα κατάλληλα άτομα σε πανεπιστήμια κτλ ώστε να βγουν οι κατάλληλες δημοσιεύσεις και να γίνει όπως πρέπει να γίνει για να θεωρηθεί οτι είναι αξιόπιστα και πραγματικά όσα ισχυρίζεται. Μάλιστα αν ισχύουν όσα λέει εγώ θα περίμενα να μην προλαβαίνει να απαντά σε προτάσεις από το εξωτερικό για να κάνουν την έρευνα πάνω στο θέμα. Και αν δεχτούμε οτι τα άτομα στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν ενδιαφέρονται γιατί είναι μόνιμοι, δεν πιστεύω να μην υπάρχουν άτομα στο εξωτερικό που να μην θέλουν να αναλάβουν κάτι τέτοιο, μόνο και μόνο για την φήμη και την αναγνώριση και οτι αυτή φέρει μετά, δεδομένου όπως είπαμε οτι αλλάζει οτι ξέραμε για την αντισεισμική κατασκευή κτηρίων.

Και αντί να κάνει αυτό, γιατί φαίνεται οτι αυτή η ιστορία τραβάει χρόνια και το μόνο σοβαρό που έχει παρουσιάσει τόσο καιρό είναι μία έκθεση από το ΕΜΠ, κάθεται και γράφει σεντόνια επί σεντονιών σε καμιά 10αρια ελληνικά φόρουμ και ανεβάζει βιντεάκια από το youtube.

Όταν πάει κάποιος να κάνει έναν σοβαρό διάλογο όπως ένα παλιότερο θέμα, κάθεται και κατηγορεί το κράτος που δεν του δίνει χρηματοδότηση ίση με όση παίρνουν όλα τα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας για ένα χρόνο και οτι οι καρεκλοκένταυροι στις επιτροπές δεν κρίνουν το έργο του γιατί τα παίρνουν από άλλους ή κάτι παρόμοιο. Το έργο του που ως τώρα δεν υπάρχει καμιά επίσημη αναφορά/παρουσίαση/δημοσίευση από κανέναν ερευνητικό οργανισμό/πανεπιστήμιο/εταιρία στα αντίστοιχα journal του χώρου ή σε συνέδρια. Και φταίνε τα συμφέροντα για αυτό.

Ε μετά από τα δεκάδες σεντόνια σε φορουμς όπως το thelab, insomnia, adslgr, 4tforum κτλ, βιντεάκια στο youtube και τίποτα άλλο επίσημο, λογικά κάποιοι θα τον αρχίσουν στην κοροϊδία και θα διαβάσουμε από αυτόν τις ατάκες :

"Δεν λες που σου κάνω την χάρη κοτζάμ seismic και γράφω στο φόρουμ σας.....αγράμματοι..."

"Εγώ είμαι level MAX"

"Κανένας καθηγητής πανεπιστημίου δεν βρέθηκε να με αντιμετωπίσει" ή κάτι παρόμοιο.

Ε μετά από αυτά εγώ δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά. Δεν ξέρω αν δουλεύει ή όχι η ιδέα του, απλά μετά από 3-4 χρόνια με σεντόνια στα φόρουμ και 0 επίσημα στοιχεία, απλά δεν μπορώ.

Η άποψη μου. :)

Link to comment
Share on other sites

Έσπασε η δεστρα, ξενερα.:hang2:

Λειπαν 2 απ' τις 4 βίδες και οι άλλες απλά σπάσανε/βγηκανε/χαθηκανε οταν πήγα να φρεναρω... 50 μέτρα κολοτουμπες... Μαμημενα νοικιαρικα....

Link to comment
Share on other sites

Έσπασε η δεστρα, ξενερα.:hang2:

Λειπαν 2 απ' τις 4 βίδες και οι άλλες απλά σπάσανε/βγηκανε/χαθηκανε οταν πήγα να φρεναρω... 50 μέτρα κολοτουμπες... Μαμημενα νοικιαρικα....

Αφού τα σπασμένα περιορίστηκαν στη δέστρα...μη το πεις ούτε του παπά!!! :-O

Τουλάχιστον μετά το ευχαριστήθηκες? :)

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.