Jump to content

DJD

Recommended Posts

• Replies 33,3k
  • Created
  • Last Reply
[MENTION=23]DJD[/MENTION], [MENTION=1446]Dolly[/MENTION], [MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] και άλλους κάτοικους εξωτερικού http://www.facebook.com/icannotvote

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που είναι εκτός από το εγχώριο shitstorm που τρώμε κάθε μέρα να μπορεί να ψηφίσει. Χωρίς έστω καν να πατήσει στη χώρα. Με τι κριτήρια θα ψηφίσει αυτός; Πως μπορεί να νιώσει τον πόνο του συνανθρώπου του;

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που είναι εκτός από το εγχώριο shitstorm που τρώμε κάθε μέρα να μπορεί να ψηφίσει. Χωρίς έστω καν να πατήσει στη χώρα. Με τι κριτήρια θα ψηφίσει αυτός; Πως μπορεί να νιώσει τον πόνο του συνανθρώπου του;

Εγώ δεν τρώω το σιτ στορμ κάθε μέρα αλλά.

-Στέλνω λεφτά στο Ελλάδα σε γονείς και αδερφό πιο συχνά απο όσο έχει περίοδο η γκόμενα που δεν έχω

-Είναι ο τόπος μου και το ότι αναγκάστικα να φύγω δεν πάει να πει πως δεν θέλω να γίνει καλύτερος μπας και κάποτε ξαναγυρίσω

-Δηλαδή τι διαφορά κάνει αν είμαι εκεί ένα ΣΚ και ψηφίσω και αν μπορώ να πάω μέχρι την πρεσβεία και ψηφίσω όπως θα έπρεπε να γίνεται και γινόταν?

-Μην ξεχνάς πως ναι είμαστε εδώ, αλλά ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ (ναι με 2000 παραμέτρους) θα ήμασταν εκεί.

Στο τέλος της ημέρας κάνεις παρέα με κόσμο που δούλευε και αυτός όπως δουλεύεις και εσύ και βγαίνοντας έξω διασκεδάζεις, δεν βλέπεις σκυθρωπές φάτσες και γκρίνια. Και στο πίσω μέρος του μυαλού σου σίγουρα σκέφτεσαι, και να μην φτιάξει η κατάσταση, εγώ το πολύ πολύ να μείνω έξω. Εμάς εδώ μας πνίγει αυτό

Στο τέλος της μέρας πάω ΣΠΙΤΙ μου, για 1000-2 λόγους.

Και όσο σε πνίγει εσένα να φτιάξει, άλλο τόσο με πνίγει να γυρίσω πίσω αν κάποτε μπορώ.

Ναι ρε μονόχνοτε, δε κάνεις παρέα με κόσμο;

Εξάλλου, εσύ είσαι περίπτωση δεν υπολογίζεσαι, μιας κάθε λίγο έρχεσαι Ελλάδα. Go die in a corner:p

Δεν έχει σημασία αυτό.

Γιατί να μην μπορείς να ψηφίσεις και ας είσαι έξω και μόνιμα.

Μήπως επειδή δεν βολεύει τους 300 και τους παρακατιανούς τους ?

Φεύγοντας [MENTION=400]astrolabos[/MENTION] μπορεί ο καθένας να έχει αφήσει κολλητούς, κολλητές, ίσως και γκόμενα, φίλους, γνωστούς, συγγενείς, κλπ.

Αν είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι ΖΩΟΝ και αυτό το νοιώθεις σαν να πενθείς κάποιον δικό σου άνθρωπο ( είτε κοντινό συγγενή είτε φίλο/φίλη/γκομένα/γκόμενο ).

Γιατί αν είσαι έξω δεν έχεις επαφή με την εδώ πραγματικότητα

Γιατί δεν έχεις φίλους και συγγενείς να σου λένε τι γίνεται ?

Δεν έχεις την "ανάγκη" ή έστω θέληση να μπορούσες να βγείς με τους φίλους σου αυτούς, κλπ ?

Άλλο να γνωρίζεις άλλο να πάσχεις

Και πού το κακό στο να θέλεις να συνδράμεις στην καταπολέμηση της μιζέριας έστω και αν δεν την λούζεσαι εσύ ο ίδιος "άμεσα".

[MENTION=400]astrolabos[/MENTION] [MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION]

Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν ήθελαν να φύγουν, αλλά άφησαν πίσω φίλους και συγγενείς και έφυγαν γιατί αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και μόνη λύση για αυτούς, είναι μακροπρόθεσμα να αλλάξει η κατάσταση. Γιατί να μην τους επιτρέψεις να ψηφίσουν από εξωτερικό. Αλλά ακόμα και για άλλους ανθρώπους, για εμένα που είμαι φοιτητής τώρα για το μάστερ εδώ, για τον φοιτητή που θα είναι Erasmus όταν γίνουν εκλογές, και για τον άλλον που θα είναι σε επαγγελματικό ταξίδι ή κάτι τέτοιο, και που θα γυρίσει στην χώρα του γιατί να μην υπάρχει η επιλογή, να πας με την ταυτότητα σου και να ψηφίσεις αλλά να πρέπει να πληρώσεις άπειρα για εισητήρια και τα σχετικά?

Στην τελική βέβαια, δεν γουστάρεις, μην υπογράφεις :)

[MENTION=400]astrolabos[/MENTION] [MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION]

Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν ήθελαν να φύγουν, αλλά άφησαν πίσω φίλους και συγγενείς και έφυγαν γιατί αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και μόνη λύση για αυτούς, είναι μακροπρόθεσμα να αλλάξει η κατάσταση. Γιατί να μην τους επιτρέψεις να ψηφίσουν από εξωτερικό. Αλλά ακόμα και για άλλους ανθρώπους, για εμένα που είμαι φοιτητής τώρα για το μάστερ εδώ, για τον φοιτητή που θα είναι Erasmus όταν γίνουν εκλογές, και για τον άλλον που θα είναι σε επαγγελματικό ταξίδι ή κάτι τέτοιο, και που θα γυρίσει στην χώρα του γιατί να μην υπάρχει η επιλογή, να πας με την ταυτότητα σου και να ψηφίσεις αλλά να πρέπει να πληρώσεις άπειρα για εισητήρια και τα σχετικά?

Στην τελική βέβαια, δεν γουστάρεις, μην υπογράφεις :)

Ο μπάρμπας μου που έχει φύγει για Αυστραλία από το 1970 και δεν έχει ξαναπατήσει από τότε Ελλάδα επειδή θεωρείται λιποτάκτης, για ποιό λόγο να ψηφίσει; ΤΙ ΞΕΡΕΙ από την Ελληνική πραγματικότητα; ΤΙ;

Ο μπάρμπας μου που έχει φύγει για Αυστραλία από το 1970 και δεν έχει ξαναπατήσει από τότε Ελλάδα επειδή θεωρείται λιποτάκτης, για ποιό λόγο να ψηφίσει; ΤΙ ΞΕΡΕΙ από την Ελληνική πραγματικότητα; ΤΙ;

Ντάξυ, και ο Βαρδινογιάννης, που ζει στην Ελλάδα, δεν νομίζω ότι έχει νιώσει την Ελληνική πραγματικότητα, αλλά μια χαρά πάει και ψηφίζει.

Με την ίδια λογική δεν πρέπει να ψηφίζει η Πολιτεία και η Εκάλη. Έλα σοβαρέψου λίγο.

Σοβαρότατος είμαι. Εσύ είπες ότι δεν ξέρει την Ελληνική πραγματικότητα και άρα δεν θα πρέπει να ψηφίζει, και σου απάντησα ότι απλά δεν είναι ο μόνος που δεν την ξέρει.:)

Στην τελική, δεν θα είναι υποχρεωτικό, άρα, αν δεν τον νοιάζει, δεν θα πάει να ψηφίσει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.